Du må bruse mer med fjærene, Ben Howard!

Følger opp millionselgeren fra 2011.

TRAFF PÅ FØRSTE FORSØK: Britiske Ben Howard, her fra en konsert i Amsterdam i september, hadde full klaff med debutalbumet. Han treffer ikke like godt med oppfølgeren, mener vår anmelder. Foto: Paul Bergen / AFP / ANP / NTB Scanpix
TRAFF PÅ FØRSTE FORSØK: Britiske Ben Howard, her fra en konsert i Amsterdam i september, hadde full klaff med debutalbumet. Han treffer ikke like godt med oppfølgeren, mener vår anmelder. Foto: Paul Bergen / AFP / ANP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Britiske Ben Howard (27) er en av disse unge artistene som høres ut som om de er dobbelt så gamle. Kanskje skyldes det at han har hørt mye (for mye?) på foreldrenes platesamling  - som inneholder navn som Joni Mitchell, Van Morrison, John Martyn og Simon & Garfunkel.

McRae og Gray Det har åpenbart influert ham, men samtidig skaper han stemninger i sangene sine som vi også finner hos yngre artister som britiske Tom McRae og David Gray, irske Damien Rice og amerikanerne Jack Johnson og Ray LaMontagne.

Hørt det før, altså? Til en viss grad, ja.

Miks av flere Det er ikke sånn at Ben Howard direkte kopierer, men han gjør heller ikke så mye for å skille seg ut. Stemmen er flott, men høres ut som en miks av noen av de nevnte artistene.

Veldig originalt er det derfor ikke, men til tider både nydelig og fint.

Og litt for pent og ordentlig. Og kanskje til og med litt «pludrete».

Brit Awards Ben Howard albumdebuterte med «Every Kingdom» i 2011 - og har allerede passert millionen i albumsalg. Det ga ham også to Brit Awards - for årets britiske gjennombrudd og som beste britiske mannlige soloartist - og nominasjon til Mercury Prize.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer