- Du må forberede deg som en toppidrettsutøver

«Fylla»-programleder, Ole André Sivertsen, viser deg hvordan du overlever festivallivet uten den store fyllesyken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØYENPARKEN (Dagbladet): Onsdag ble regn og skyer erstattet med sol og festivalfølelse på Tøyen i Oslo.

Allerede da Øyafestivalen 2014 åpnet klokka 14, inntok tusenvis av sommerkledde, konsertklare festivalgjengere Tøyenparken, behagelig akkompagnert av Spellemann-vinner Monica Heldal.

På åpningsdagens program sto også blant andre Emilie Nicolas, Kråkesølv, The National, Thomas Dybdahl og Queens of the Stone Age.

Det er imidlertid ikke sånn at konsertene er alfa og omega for samtlige Øya-publikummere. For noen er også alkoholholdige drikkevarer av stor betydning på festival.

Men hvor går egentlig grensa for hvor full du kan være på festival? Er det innafor å kaste opp? Og finnes det en vidunderkur som gjør at du kan svinge deg gjennom samtlige fire Øya-dager, uten å kjempe mot bakrusen?

Dette, og mer, har Dagbladet spurt bakrusekspert og NRK-profil Ole André Sivertsen (42) om.

Sivertsen vet hva han snakker seg om, når han uttaler seg om den norske drikkekulturen.

I 2011 ga den tidligere «Newton»-programlederen ut boka «Bakrus - en røff guide til dagen derpå», som i fjor resulterte i NRK-programmet «Fylla», i tillegg til at han er en aktiv foredragsholder innen emnet.

• Se Sivertsens råd, og mer, i videoen øverst i saken.

Øyafestivalen 2014 varer til og med lørdag. Tidligere har festivalen funnet sted i Middelalderparken, men tar i år plass i Tøyenparken.

Blant artistene som fordeler seg på festivalens fem scener i år, er Outkast, Todd Terje, Röyksopp & Robyn, Highasakite, Mayhem, Brian Ferry, Janelle Monáe, Skambankt og Kaveh.

HØR DAGBLADETS ØYA-SPILLELISTE:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer