Du må fortsatt holde ut med «FarmVille» på Facebook

Gigantene valgte å avlyse bruddet.

|||Forrige uke eskalerte uenighetene mellom det sosiale nettverket Facebook og spillleverandøren Zynga så langt at det ble snakket om et brudd mellom de to.

Zynga, som står bak gigantspill som «FarmVille», «Mafia Wars» og «FishVille», truet med å forlate nettverket til fordel for en egen løsning, ZyngaNet. Facebook på sin side truet med å kaste ut spillene.

I går ble imidlertid selskapene enige. I stedet for å gå hver sin vei, valgte de i stedet å inngå en femårig samarbeidsavtale, melder VentureBeat.

Stridens kjerne handlet som i så mange andre tilfeller om penger. Zynga tjener penger på at spillbrukerne kjøper innhold for småpenger. Bare «FarmVille» anslås å ha over 78 millioner brukere, så det sier seg selv at det dreier seg om enorme summer.

Med Facebooks går med planer om å innføre betalingsløsningen Facebook Credits for alle nettverkets applikasjoner. Her krever de 30 prosent av omsetningen i avanse, noe som var tungt å svelge for Zynga.

Grunnen til at selskapene brått ble enige, var ifølge uttalelser fra dem begge at de er svært avhengige av hverandre. De anslår at rundt halvparten av Facebooks brukere spiller et av Zyngas spill, og spillutvikleren er samtidig en av de største annonsørene på det sosiale nettverket.

Zynga hadde på sin side neppe fått like mange brukere uten Facebooks rundt 500 millioner brukere. I vår artikkel forrige uke spurte vi leserne om de ville spille «FarmVille» på andre plattformer enn Facebook, og 77 prosent svarte nei.