«Du må ikke sove»

EU-direktivet er et grovt overgrep mot personvernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- EUs datalagringsdirektiv er et grovt overgrep mot personvernet og den enkeltes frihetsfølelse. Det er et overgrep mot enkeltpersoners integritet, skriver Knut Johannessen i et opprop på Dagbladet.no.

Se andre opprop her.

750 underskrifter

Bloggeren bak Vox Populi mener norske myndigheter innfører EUs datalagringsdirektiv uten større motstand i befolkningen, så han opprettet oppropet for å spre informasjon og advare. Oppropet ble opprettet søndag 6. januar, og har allerede sanket nær 750 underskrifter.

Skriv under oppropet her.

«Direktivet innebærer at all trafikkinformasjon fra mobilen din lagres. Hvor du har ringt, når du har ringt, hvem du har ringt til og hvor telefonene befant seg under oppringingen. Det samme skjer med SMS og MMS. I tillegg vil den samme registreringen skje med e-posten du sender», skriver Johannessen.

Alle er kriminelle
Initiativtakeren bak oppropet er imidlertid ikke alene om å advare mot innføringen av direktivet.

I dag skriver Dagbladet.no’s kommentator Jan Omdahl at det nye EU-direktivet behandler ærlige norske borgere som kriminelle.

MOT DATALAGRING: - «Direktivet innebærer at all trafikkinformasjon fra mobilen din lagres. Hvor du har ringt, når du har ringt, hvem du har ringt til og hvor telefonene befant seg under oppringingen. Det samme skjer med SMS og MMS. I tillegg vil den samme registreringen skje med e-posten du sender», skriver Knut Johannessen på opprop.no. Foto: SCANPIX
MOT DATALAGRING: - «Direktivet innebærer at all trafikkinformasjon fra mobilen din lagres. Hvor du har ringt, når du har ringt, hvem du har ringt til og hvor telefonene befant seg under oppringingen. Det samme skjer med SMS og MMS. I tillegg vil den samme registreringen skje med e-posten du sender», skriver Knut Johannessen på opprop.no. Foto: SCANPIX Vis mer

«Med det nye direktivet, som Norge er pålagt å innføre gjennom EØS-avtalen, erstattes etterforskningsprinsippet av et generelt overvåkingsprinsipp, der informasjon om alle borgere lagres systematisk og forblir lagret i inntil to år. Slik vil vi ikke ha det i et åpent demokrati» skriver Omdahl i kommentaren.

Før jul gikk direktør Georg Apenes i Datatilsynet ut og kalte alle som ønsket loven velkommen for «totalitære svermere».

«Hvorfor ønsker vi den totale overvåkning i en liberal rettsstat som Norge?» spurte han i en kronikk i Dagbladet

Ingen skam å snu

Knut Johannessens opprop oppfordrer til politisk motstand og snarlig handling.

«Det er ikke noe krav om at Norge må innføre dette. Det er ikke for seint å si nei. Derfor gjør underskriverne av dette oppropet nettopp det. Vi ønsker ikke EUs datalagringsdirektiv i Norge.»

Har du en sak du brenner for? Lag ditt eget opprop her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer