.BEST MED OG UTEN BALL: Det malawiske fotballaget Kauma Sport Club fikk i fjor besøk av Erna Solberg som viste at hun nesten er like gode som den nå avøde, men legendariske Roald Kniksen Jensen, også han fra Bergen. Foto: Nina Hansen
.BEST MED OG UTEN BALL: Det malawiske fotballaget Kauma Sport Club fikk i fjor besøk av Erna Solberg som viste at hun nesten er like gode som den nå avøde, men legendariske Roald Kniksen Jensen, også han fra Bergen. Foto: Nina HansenVis mer

Du må ikke tigge så inderlig vel småpenger som ikke tilhører deg selv

Regjeringen vil stille 15 millioner i garanti så VM i gatefotball for hjemløse han arrangeres i Oslo. Bra det, men hva gjør regjeringen med dem som tigger eller ønsker å bidra med en skjerv til dem som er hjemløse? Blått kort er meldt.

Meninger

Kaptein Erna «Kniksen» Solberg er i form nå. Hennes landslag i politikk finter ofte ut en samlet skippertaknasjon. Våre beste menn, kvinner, Sandberg og Anundsen har ikke før solgt driblemulla Krekar til Kyrksæterøra, før det kan bli straffbart å hjelpe tiggere og fra før har de scoret billige poenger med utsendelser av barn og lissepasninger til Segway- og snøscooter hooligans.

Coaching i verdensklasse blir igjen nevnt, og dette blå laget kan nå langt så lenge retorikkens lærball spilles på tvers og tilbake og alltid ut på høyre flanke, ride, ride de hvite og ranke.

Men, iført blå drakter viste regjeringen i går storhet ved at deres reservebenkminister innenfor kultur, Thorhild Widvey, fortalte at regjeringen ønsker å bidra til at Frelsesarmeen kan arrangere Homeless World Cup (VM i Gatefotball) i Oslo i 2017.

I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 2015 vil regjeringen fremme forslag om at staten gir tilsagn om et statstilskudd på 15 millioner kroner til gjennomføring av arrangementet.

VM i Gatefotball er et årlig internasjonalt fotballmesterskap for landslag med spillere med rus og sosiale utfordringer.

Vi heier selvsagt på Homeless World Cup og ser gjerne det blir arrangert i Norge. Ingen tvil. Fotball er verdens fineste idrett som samler og inspirerer mennesker uansett samfunnslag, kjønn, rase og religioner. Homeless World Cup ble forresten grunnlagt i 2001, hovedkontor i England, arrangert for første gang i Australia i 2003.

Norge har deltatt siden 2005, seinest under fjorårets mesterskap i Chile. Men, samtidig: er det ikke litt hult at regjeringen smeller til med denne sosiale pakken når vi i praksis erfarer hva Solberg og hennes mannskap foretar seg mot dem som lever røft, som tigger, som er hjemløse.

Tenk om en av de hjemløse fra et sted på Sørlandet blir tatt for å be om en skjerv. Kan vedkommende sone som Northug jr.? Etter et eventuelt VM på hjemmebane?