«Du må lære deg å stresse ned»

Ro i kropp og sjel er blitt fremmeord for studenter.

TRAVEL: «Legen min har vel rett i at jeg må stresse ned for ikke å bli kronisk syk i en alder av 21 år, men kabalen går rett og slett ikke opp», skriver artikkelforfatteren. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix
TRAVEL: «Legen min har vel rett i at jeg må stresse ned for ikke å bli kronisk syk i en alder av 21 år, men kabalen går rett og slett ikke opp», skriver artikkelforfatteren. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Du må lære deg å stresse ned» var det jeg fikk høre fra legen min før jul. Jeg bestilte legetime fordi jeg var fortvilet og lurte på hva som var galt med meg siden jeg hadde en hjertefrekvens på sikkert 320, ble skikkelig pizzatryne, sov dårlig, hadde en fæl tendens til å få blackouter hvis jeg reiste meg for fort ,og endte med å svime av i morgendusjen.

Dette var som sagt rett før jul, jeg jobbet ræva av meg for å få pengene til å gå rundt (det gjør jeg hele året), hadde siste innspurt på skolen og samtidig skulle jeg være fornøyd og ikke vise mine svake sider. Jeg har alltid vært en person som foretrekker å ha litt for mye å gjøre enn litt for lite, så det burde ikke høres ut som et problem.

Men når dagene varer fra halv åtte om morgenen til halv elleve på kvelden, og man må hoppe fra en ting til en annen uten å få gjort noe 110 prosent, så er dette et problem for «flinke piker» som meg selv. Videre resulterer dette i dårligere helse og følelsen av utilstrekkelighet. Ferdig med alle arbeidskrav på skolen, men klarer ikke å roe ned.

«Deilig ikke å ha noe å gjøre» sa jeg til samboeren min. Joda. I et par timer, men så blir jeg rastløs. Følelsen av å ha fri er liksom ikke der. Jeg får dårlig samvittighet, jeg kan ikke bare ligge på sofaen. Ro i kropp og sjel er på en merkelig måte en fremmed setning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer