FRONTER KAMPANJEN: Komiker Atle Antonsen fronter Grønt punkts kampanje «Nå får du ta deg sammen 'a». Foto:Ole Gunnar Onsøien /  NTB Scanpix
FRONTER KAMPANJEN: Komiker Atle Antonsen fronter Grønt punkts kampanje «Nå får du ta deg sammen 'a». Foto:Ole Gunnar Onsøien / NTB ScanpixVis mer

Du må ta deg sammen, Steinar!

Kildesortering er ett konkret tiltak for å sikre ressursutnyttelse når avfallet først oppstår.

Debattinnlegg

Steinar Solås Suvatne bruker 21. mars noen tegn i Dagbladets lederblogg på å synse om Grønt Punkts nye holdningskampanje med Atle Antonsen i hovedrollen spesielt og kildesortering generelt. Det er flott med engasjement og kritiske spørsmål rundt kildesortering. Det ønsker vi oss mye mer av.

Vi i Kildesortering i Oslo leser likevel innlegget med en viss oppgitthet. Først og fremst fordi det nører opp under en eldgammel, men dessverre meget seiglivet myte om at kildesortering alene skal kunne redde verden fra klima- og miljøfortapelsen. Dette er et løfte kildesorteringen aldri har gitt og heller ikke vil være i nærheten av å innfri.

Kildesortering er ett konkret tiltak for å sikre ressursutnyttelse når avfallet først oppstår. Det er ikke noe motsetningsforhold mellom å putte matavfall i grønn pose og å ta færre flyreiser. Man kan gjøre begge deler.

Suvatne sier det på mange måter best selv: «Resirkulering kan ha positive effekter på resten av livsførselen vår, at vi blir mer åpne for en klimavennlig livsstil». Kildesortering gir avfallet nytt liv. Når vi kildesorterer blir vi mer bevisste på hva vi kaster, hvor mye vi kaster og hva det kan gjenvinnes til. Kildesortering handler om å se de store linjene og å bevege seg bort fra bruk og kast, og over til bruk og gjenbruk, grønt skifte og bedre utnyttelse av knappe naturressurser.

Dette er en stor og betydningsfull dugnad vi er nødt til å gjennomføre. Vi er derfor glade for at Atle Antonsen vil bidra til arbeidet ved å fronte dette nye tankesettet.

Takk for at du kildesorterer!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.