- Du reflekterer litt over at det er et stykke ned

Slik hyller Magnet sin avdøde mor. Se den ferske musikkvideoen!

(Dagbladet): I hans nyeste musikkvideo får man se artisten Magnet (41), eller Even Johansen som han egelig heter, i luftige omgivelser. Nærmere bestemt er han bundet fast på toppen av et fly, i høy fart flere hundre meter over bakken.

Slik ønsker han å hedre en person som sto ham nær.

Se premieren på musikkvideoen øverst i saken.

Rusproblematikk - Låta er en hyllest, en kjærlighetsklæring, til et annet menneske som ikke finnes lenger, sier han til Dagbladet.

For tre år siden døde Johansens mor som følge av alkoholmisbruk. Både låta «Homecoming Queen» og musikkvideoen er en hyllest til henne.

Låta er hentet fra artistens fjerde album, «Ferrofluid», som ble sluppet i fjor.

- De aller fleste har mye kjærlighet for moren sin. Min mor drakk seg i hjel. Det er mange som vegrer seg for å snakke om henne fordi hun hadde problemer. Jeg opplever at folk er litt redde for å stille spørsmål, men jeg synes det er veldig kjekt å få prate om min mor. Det er en ære å få gjøre noe fint for henne, sier han.

Tegner hjerte i lufta I et forsøk på å komme nærmest mulig himmelen har artisten spent seg fast til et dobbeldekkerfly, et såkalt biplan. Ved hjelp av flyets kondensstriper tegner han et hjerte på himmelen for å hylle moren.
 
- Min mor var helt enormt glad i å se på gamle stumfilmer. Jeg hadde lyst til å gjøre et vågestykke som endte opp i en litt tegneserieaktig verden. Jeg tror mamma hadde blitt veldig glad, og ledd seg skakk, hvis hun hadde sett den, sier han.

Johansen mener det er viktig å snakke om rusproblematikk og andre typer avhengighetslidelser.

- I disse dager har vi mye problematikk som er forbundet med avhengighet. Noen er avhengige av spill, noen av mat og noen er avhengige av å holde seg slanke. Jeg tror mange føler at de ikke strekker til. Men min mor strakk til på alle måter, det er ingen jeg har mer respekt for enn henne, sier han.

- Det sømmer seg for en mammagutt å lage et hjerte i himmelen for å hylle moren sin.

Frisørskrekk, ikke flyskrekk Å befinne seg på utsiden av et fly som beveger seg i over 100 kilometer i timen beskriver Johansen som «litt spesielt».

- Det er mye lyd og  mye vind, for du har høy fart. Det er et stykke ned, man reflekterer jo litt over det. Men det er en veldig givende ting å gjøre. Du kjenner at du har vært med på noe. Du sitter stroppet fast på et fly!

- Var du ikke redd?

- Egentlig ikke. Nå høres det kanskje ut som om jeg prøver å tøffe meg, men jeg gjør ikke det, altså. Man er villig til å strekke seg litt for de man er glad i. Jeg har frisørskrekk og er veldig redd for å gå til frisøren, men ikke redd for å stå på et fly, sier han og ler.

Bli en vingevandrer Nå vil Johansen gi andre muligheten til å gjøre det samme som han har gjort.

Artisten arrangerer sammen med Dagbladet en konkurranse, der vinneren stikker av med en tur for to personer til England.  Der får duoen prøve seg som wingwalkers på en dobbeldekkerflymaskin. Vinneren får også tegnet sitt eget hjerte på himmelen.

- Jeg ønsker å bidra til at noen kan lage et hjerte i himmelen selv. Det gjelder bare å ta sjansen. Jeg oppfordrer folk til å si noe søtt til noen de har lyst til si noe søtt til. Det er en gylden mulighet til å gjøre noe fint, sier han.  

Seansen blir filmet og Magnet vil komponere musikk, slik at vinneren får sin egen musikkvideo til minne om opplevelsen.

Si det med Magnet Hva har du på hjertet?

Kanskje du vil fortelle din utkårede hva du egentlig føler, men synes det er litt vanskelig å finne de rette ordene? Muligens er det på tide å takke foreldrene dine for at de holdt ut med deg i de «utagerende» tenårene? Eller kanskje du rett og slett vil minne kompisgjengen på at det er på tide å ta den gutteturen til Magaluf?

HYLLER MOREN: Artisten Even Johansen, alias Magnet, mistet moren til alkoholen. - Jeg tror mange føler at de ikke strekker til. Men min mor strakk til på alle måter, det er ingen jeg har mer respekt for enn henne, sier han. Foto: Anders Grønneberg
HYLLER MOREN: Artisten Even Johansen, alias Magnet, mistet moren til alkoholen. - Jeg tror mange føler at de ikke strekker til. Men min mor strakk til på alle måter, det er ingen jeg har mer respekt for enn henne, sier han. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

For å delta i konkurransen må du skrive inn hva du vil at Magnet skal si for deg. Det gjør du ved å bruke skjemaet du finner i høyre marg i denne saken.

Underveis vil Magnet hjelpe deltakerne å formidle budskapene sine ved å lage videoklipp basert på meldingene som sendes inn. Klippene vil bli publisert på Dagbladets nettside i dagene framover.