- Du skal tjene penger på fildeling

Ny The Pirate Bay-eier er omstridt.

VIL TJENE PENGER: Hans Pandeya er sikker på at både brukere, rettighetshavere og hans eget selskap skal kunne tjene penger på The Pirate Bay. Men forretningsmannen er svært omstridt i Sverige. FOTO: SCANPIX
VIL TJENE PENGER: Hans Pandeya er sikker på at både brukere, rettighetshavere og hans eget selskap skal kunne tjene penger på The Pirate Bay. Men forretningsmannen er svært omstridt i Sverige. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Hvis alle detaljene spikres, blir Global Gaming Factory og selskapets direktør Hans Pandeya nye eiere av The Pirate Bay fra august. Pris for kjøpet er 60 millioner svenske kroner. 

På en pressekonferanse i Stockholm i formiddag presenterte Pandeya deler av sine planer for siden. Her kom det blant annet fram at fildelerne i framtiden skal tjene penger på å legge ut materiale.

- Vi kan skape nye inntekter til fildelerne. En fildeler som kobler seg opp på vårt system begynner å tjene penger. Slik vil det bli mer interessant å drive med fildeling, sier Panyeda til Nyheter 24.

Kritisk presseNyheten om The Pirate Bay-salget slo ned som en bombe blant svenske medier i morges, og medieoppslagene har vært mange.

Flere har imidlertid også vært kritiske. I en artikkel i Realtid.se slakter en tidligere partner av Panyeda svenskens forretningspraksis. Andre stiller spørsmål ved om selskapet har pengene som skal til for å kjøpe The Pirate Bay.

Aksjekursen for GGF steg imidlertid med 150 prosent etter at kjøpet ble kjent.

På pressekonferansen fortalte Panyeda at The Pirate Bay planlegger å tjene penger på reklame. Og de regner med at det vil være nok for å dele inntektene mellom seg selv, fildelerne og rettighetshaverne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer