- Du skal tjene penger på fildeling

Ny The Pirate Bay-eier er omstridt.

VIL TJENE PENGER: Hans Pandeya er sikker på at både brukere, rettighetshavere og hans eget selskap skal kunne tjene penger på The Pirate Bay. Men forretningsmannen er svært omstridt i Sverige. FOTO: SCANPIX
VIL TJENE PENGER: Hans Pandeya er sikker på at både brukere, rettighetshavere og hans eget selskap skal kunne tjene penger på The Pirate Bay. Men forretningsmannen er svært omstridt i Sverige. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Hvis alle detaljene spikres, blir Global Gaming Factory og selskapets direktør Hans Pandeya nye eiere av The Pirate Bay fra august. Pris for kjøpet er 60 millioner svenske kroner. 

På en pressekonferanse i Stockholm i formiddag presenterte Pandeya deler av sine planer for siden. Her kom det blant annet fram at fildelerne i framtiden skal tjene penger på å legge ut materiale.

- Vi kan skape nye inntekter til fildelerne. En fildeler som kobler seg opp på vårt system begynner å tjene penger. Slik vil det bli mer interessant å drive med fildeling, sier Panyeda til Nyheter 24.

Kritisk presse
Nyheten om The Pirate Bay-salget slo ned som en bombe blant svenske medier i morges, og medieoppslagene har vært mange.

Flere har imidlertid også vært kritiske. I en artikkel i Realtid.se slakter en tidligere partner av Panyeda svenskens forretningspraksis. Andre stiller spørsmål ved om selskapet har pengene som skal til for å kjøpe The Pirate Bay.

Aksjekursen for GGF steg imidlertid med 150 prosent etter at kjøpet ble kjent.

På pressekonferansen fortalte Panyeda at The Pirate Bay planlegger å tjene penger på reklame. Og de regner med at det vil være nok for å dele inntektene mellom seg selv, fildelerne og rettighetshaverne.

Om siden også blir en betalingstjeneste er fremdeles ikke klart.

Økte inntekter
Den nye The Pirate Bay-siden skal utvikles i samarbeid med selskapet Peerialsm, som hevder de har utviklet en helt ny teknologi for fildeling.

Også dette selskapet ble i dag kjøpt av GGF for 100 millioner svenske kroner.

Blant annet skal teknologien gi økte inntekter ved å redusere belastningen fildelingen gir på nettet.

- Vi skaper en mer effektiv nettrafikk, og gir dermed kostnadsbesparinger for operatørene. Disse inntektene kan vi sende videre til fildelerne, sier han.

Synlige investorer
De nåværende eierne av The Pirate Bay holder til i utlandet, og det er ikke kjent hvem disse er. Ifølge Nyheter 24 skal imidlertid israeleren Oded Daniel ha hatt en rolle i handelen.

Navnet til Daniel dukket stadig opp da rettssaken mot The Pirate Bay pågikk tidligere i år. Pengene skal ifølge Peter Sunde brukes til et fond for nettprosjekter og nettaktivisme.

Ifølge Hans Panyeda er ikke de nye investorene som nå satser millionene sine på The Pirate Bay hemmelige.

- Vi har investorer som er veldig interessert i å gå inn i dette. De har pengene klare. Det er svensker som er bosatt i Sverige. Det er ingen hemmelige selskap i Sveits eller skatteparadis. Det er helt vanlige investorer, privatpersoner, sier han til Nyheter 24.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer