Du skal være en dreven fantasyleser for å henge med i Siri Pettersens bok

Her er oppfølgeren til fjorårets suksessroman.

POPULÆR FANTASYSERIE: Siri Pettersens «Ravneringene»-serie har islett både av Game of Thrones, norrøn mytologi à la «Song for Eirabu», Dracula og aliens, krim og Bibelen. Foto: ØISTEIN MONSEN
POPULÆR FANTASYSERIE: Siri Pettersens «Ravneringene»-serie har islett både av Game of Thrones, norrøn mytologi à la «Song for Eirabu», Dracula og aliens, krim og Bibelen. Foto: ØISTEIN MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Siri Pettersen fikk overveldende mottakelse på sin imponerende fantasydebut «Ravneringene I — Odinsbarn». Nå er bok nummer to ute. Den har islett både av «Game of Thrones», norrøn mytologi à la «Song for Eirabu», Dracula og aliens, krim og Bibelen.

Det blir så mange elementer at første halvdel blir kryptisk over i det nesten vrøvlete. Først mot slutten blir storyen begripelig — og dels gripende. Handlingen er lagt til føydalverdenen Ym. Der tilber de Seeren, som har en ravns skikkelse. Landet er styrt av et råd, deriblant unge Rime. Han gjør opprør både mot det seindrektige maktsystemet og det han mener er en løgnaktig tro på Seeren. Rime elsker Hirka, men hun er et Odinsbarn, et haleløst halvt menneske.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer