<strong>ELDREOMSORG:</strong> I dette innlegget svarer FrPs eldrepolitiske talsmann, Bård Hoksrud, Inga Marte Thorkildsen om eldreomsorgen i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
ELDREOMSORG: I dette innlegget svarer FrPs eldrepolitiske talsmann, Bård Hoksrud, Inga Marte Thorkildsen om eldreomsorgen i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

DEBATT

Eldreomsorg:

Du slipper ikke unna, Thorkildsen

Det er ikke bare jeg som reagerer på SVs nedprioritering av de eldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har ingen betenkeligheter med å kritisere SVs eldrepolitikk.

I et innlegg 12. juli reagerer SVs Inga Marte Thorkildsen på at jeg kritiserer eldreomsorgen i Oslo. Som eldrepolitiker er det min jobb å stille kritiske spørsmål med vedtak som blir fattet på bekostning av de eldres trygghet. Det er nemlig det som skjer i Oslo. Her har byrådet fjernet 143 sykehjemsplasser i løpet av to år. Det betyr at de eldre ikke lengre kan være trygge på å få den hjelpen og omsorgen de trenger. Dette skjer altså på Thorkildsens vakt.

Det er imidlertid ikke bare jeg som reagerer på SVs nedprioritering av de eldre. Sosial- og eldreombudet i Oslo har nylig uttalt at hun er bekymret for at det allerede i dag er for vanskelig å få sykehjemsplass i Oslo. Når SV med viten og vilje fjerner sykehjemsplasser vil dette bare bli vanskeligere. Det er derfor jeg ikke har noen betenkeligheter med å kritisere SVs eldrepolitikk.

Thorkildsen gjør i sitt innlegg et fåfengt forsøk på å legge ansvaret for eldreomsorgen i Oslo på forrige byråd. Det er alltid lettest å legge skylden på andre. Kuttpolitikken som byrådet fører i dag bør Thorkildsen imidlertid være redelig nok til å ta ansvar for selv. Det er ikke til å komme fra at det er SV og Ap som kutter i sykehjemsplasser og bruker flere millioner kroner på å rekommunalisere sykehjem. Dette samtidig som de i fjor kuttet 50 millioner kroner til Sykehjemsetaten. Det har ført til at flere sykehjem må nedbemanne. På denne måten fjerner SV altså sårt trengte hender i eldreomsorgen.

Som eldrepolitiker er jeg opptatt av at de eldre skal ha det bra, uavhengig av hvilken kommune de bor i. Det er derfor jeg engasjerer meg i eldreomsorgen i alle kommuner der jeg mener politikerne ikke gjør nok for de eldre. Dette gjør jeg parallelt med arbeidet for å bedre eldreomsorgen nasjonalt. Det er altså mulig å ha to tanker i hodet samtidig.

Dessverre er det for mange kommuner der det svikter i eldreomsorgen. Det er derfor vi i regjering har lovfestet retten til sykehjemsplass, slik at kommuner blir pliktige til å skaffe til veie nok sykehjemsplasser. Dette samtidig som vi har satt av midler til å kunne bygge over 10 000 nye sykehjemsplasser i hele landet og økt det statlige tilskuddet kommunene får. Bare i år har regjeringen gitt tilsagn til dobbelt så mange sykehjemsplasser som det Ap og SV gjorde på fire år. Det viser at vi både har vilje og evne til å ha fokus på å bedre eldreomsorgen, både lokalt og nasjonalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer