TERROR RAMMER NORGE:
Dagen etter den store rosemarkeringen i Oslo sentrum er det  blomster overalt.  Her  roser utenfor Rådhuset.
Foto: Berit Roald / Scanpix
TERROR RAMMER NORGE: Dagen etter den store rosemarkeringen i Oslo sentrum er det blomster overalt. Her roser utenfor Rådhuset. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Du stjal fra oss alle!

- Norge ga deg muligheter og formidlet verdier. Og hva fikk vi igjen som takk, jo, en massakre og et regjeringshus i ruiner, skriver forfatteren.

(Dagbladet): Du kaller deg en forkjemper, en ridder! For hva? Jo en ridder med forakt for livet! Du forbrøt deg mot vår nasjon bygd på demokratiske kristne humanistiske verdier!

Du skjøt unge mennesker ned for fote. Du sa «kom til meg jeg passer på», og du skjøt dem ned med fullt overlegg! I systematisk ondskaps ånd gikk du frem med ditt planlagte verk, og skjøt ned livets barn. De tryglet for sine liv, og du svarte med kuler. Du hadde deres liv i dine hender, og valgte annet! Du skal ikke drepe, og du drepte for fote! Ord kan ikke beskrive det du har gjort!

Du tok i fra oss det aller vakreste vår nasjon har! Ungdommer, vår fremtid, som engasjerer seg for en bedre verden. Juveler som en hel nasjon er stolte av. Du stjal fra en mor, du stjal fra en far, du stjal fra en søster, du stjal fra en bror, du stjal fra så ufattelig mange. Du stjal fra oss alle!

Norge ga deg muligheter og formidlet verdier. Og hva fikk vi igjen som takk, jo, en massakre og et regjeringshus i ruiner! Du angrep staten du sprengte våre demokratiske bygninger i filler, men du sprenger ikke den demokratiske ånd i filler. For det du står for er ondt, evig ondt, feig ondskap satt i system. Du kunne ha valgt annet!

Og all vår sorg og vrede mot deg har du til og med visst ville komme, nedskrevet som det var i ditt såkalte manifest. Gikk det aldri opp for deg mens du skrev at det du vil, vil vi ikke ha! Hvorfor kunne du ikke respektere at vi, det norske folk, sønner og døtre av sanne «vikinger», «fredsriddere», vil noe annet. For det du og dine medsammensvorne har i tankene vil vi ikke ha! Om det heter fundamentalistisk kristendom, islamisme, nazisme, kommunisme, vi, det norske folk, vil vi ikke ha det!

Du er syk, du er gal! Men det blir også for enkelt å si at du er gal, fordi du har handlet med kaldt planlagt overlegg. Du kunne ha valgt annet! Dette samfunnet vi ønsker å leve i trenger ingen ekstremisme, trenger ingen som deg! Du har bare våre tårer, vår sorg, vårt sinne og vår forak, som du også visste ville komme!

Du og ditt onde tanke gods skal aldri, aldri, aldri knekke vår røde, grønne, gule, blå stolte demokratiske familie! Vi er alle imot deg og dine frender.