Du store Hedda!

Even Stormoen (43) ble først helt målløs da han ble overrakt den nye teaterprisen Hedda av Wenche Foss. Deretter ringte han rett hjem til familien for å be om utvidelse av peishylla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HJELP, JEG VANT: Even Stormoen ble helt satt ut da Teater-Norge hedret ham med den første Hedda-prisen for beste skuespillerprestasjon i år.

- Hei, det er meg! Jeg har vunnet Hedda-prisen. Vi må utvide peishylla, stotret Even inn i mobilen, smattet på rullingsen, tørket svetten av panna og himlet med øynene. Da Wenche Foss overrakte ham den kilotunge Hedda på scenen i Gamle Logen med hele Teater-Norge i salen, klarte han ikke å si et ord til takk. Han tok seg forvirret til hodet, og sørget for å komme seg ned fra scenen i stor fart.

Overveldende

- Hjelp, var den første kommentaren hans etterpå. - Dette var jo bare helt overveldende, konkluderte Stormoen, som fikk Hedda for årets mest fremragende sceneprestasjon i rollen som Herpagon i «Den gjerrige» på Rogaland Teater. Tidligere i år fikk han Kritikerprisen - også det for Molihre-tolkningen i Stavanger. At det skulle bli nok en pris for en prestasjon han ikke var spesielt fornøyd med, hadde han aldri trodd. - Jeg glemte til og med å låne smoking på forhånd, så uforberedt på å vinne var jeg. Og med oss skuespillere er det jo slik at uten åtte ukers prøvetid er vi helt handikappede når vi blir plassert på en scene. Derfor ingen tale, understreker Stormoen, som vokste opp i en ekte teaterfamilie. Hans far er Kjell Stormoen, kjent blant annet for sin hovedrolle i den kritikerroste filmen «Eggs». Til våren er det et nytt blad Stormoen på vei. Da skal Even har permisjon fra teatret. Hedda-prisen er Teater-Norges nye Oscar. Etter at prisen har eksistert i det stille i en periode, dras den nå inn i rampelyset. Totalt ble det delt ut sju priser, blant annet beste regi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer