Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Du tenker bare på pupper og lår

MGP-Stella får råd av Alexander Rybak.

DÜSSELDORF (Dagbladet): I morgen skal Stella Mwangi overbevise Europa om at «Haba haba» fortjener en plass i lørdagens finale i Eurovision Song Contest.

Etter at Mwangi ankom Düsseldorf lørdag for ei uke siden, hadde hun sin første ordentlige fridag i går.

Den brukte hun på grilling langs Rhinen med sine tyske verter, og hagefest med Russlands Alexej Vorobjov, som skal synge låta «Get You» på tirsdag.

- Mer avslappet Vorobjov er stor stjerne i hjemlandet, og møtet ble dekke av både russisk, ukrainsk og hviterussisk presse. I tillegg ble Mwangi intervjuet av Alexander Rybak for NRK.

Som Dagbladet tidligere har skrevet, er Rybak i Düsseldorf som journalist for statskanalen.

Han ankom i går, og har følgende førsteinntrykk av Eurovision to år etter at han gjorde braksuksess i Moskva:

- Jeg synes det er mye mer avslappede forhold her enn i Moskva, til og med mer enn det var i Norge. Det virker som om alt er på stell, sier Alexander Rybak.

SJARMØR: Alexej Vorobjov skal synge i samme semifinale som Stella Mwangi. Han sjarmerte med å spille trekkspill til «Haba haba». Foto: Håkon Eikesdal
SJARMØR: Alexej Vorobjov skal synge i samme semifinale som Stella Mwangi. Han sjarmerte med å spille trekkspill til «Haba haba». Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Stella Mwangi har vært igjennom to vellykkede sceneprøver, og i går møtte hun de andre deltakerne til fest.

- Alt går som det skal her. Og åpningsfesten i går gikk veldig smooth, sier hun med et smil.

Rybaks råd til Stella Men i går kveld var det tidlig i seng for Norges Eurovision-håp. I dag skal Stella igjennom to generalprøver, før den siste av generalprøvene gjennomføres på selve semifinaledagen.

Rybak har følgende råd til «Haba haba»-sangeren.

- Ikke forandre på noe, for forandringene er jo gjort i form av koreografi og litt andre antrekk. Det er litt oppbrukt det Per Sundnes sier til deg at «dette er ingen konkurranse, du må se på det som en fest». Men det ligger faktisk noe i det.

- Det er jo en konkurranse, og det er ikke noen fest før konkurransen er ferdig. Men tenk at du er en av vinnerne i denne konkurransen, for du skiller deg sånn ut med å ha et klart budskap, sier Rybak.

- Godt forberedt Mwangi forteller at hun er godt mentalt forberedt til hun skal framføre låta for europeiske tv-seere for første gang på tirsdag.

- Jeg tenker hele tida at i dag er dagen. Jeg går rundt og er forberedt hele tida, sånn at hvis finalen var i dag, så kunne jeg gjennomført den, sier Mwangi.

GOD STEMNING: Alexander Rybak ankom Düsseldorf i går, og kommer nok til å generere enda mer oppmerksomhet enn Stella Mwangi allerede har skaffet seg på egen hånd. Foto: Håkon Eikesdal
GOD STEMNING: Alexander Rybak ankom Düsseldorf i går, og kommer nok til å generere enda mer oppmerksomhet enn Stella Mwangi allerede har skaffet seg på egen hånd. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Som reporter har Rybak gjort research på hvordan Stella og Norge er blitt mottatt så langt. Han sier han har sett mange kommentarer på nettet om at Stella Mwangi er veldig proff under prøvene.

- De sier at du sprer mye glede, samtidig som du holder litt tilbake før semifinalen, sier han.

FÅR EKSPERTRÅD: Ingen nordmann har gjort det bedre i Eurovision enn Alexander Rybak. Nå gir han råd til Stella Mwangi før semifinalen på tirsdag. Foto: Håkon Eikesdal
FÅR EKSPERTRÅD: Ingen nordmann har gjort det bedre i Eurovision enn Alexander Rybak. Nå gir han råd til Stella Mwangi før semifinalen på tirsdag. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media