DEBATT

Rasisme i politet

Du treffer et sårt punkt

Det finnes fordommer mot enkelte folkeslag i det norske samfunnet, både åpne og ubevisste. Politiet er ikke et unntak.

MOT RASISME: Som mange andre, har heller ikke jeg 100 prosent tiltro til politiet. Det kommer av personlige opplevelser og opplevelser som min nærmeste familie har gått gjennom, skriver innsenderen. Bilde fra Jernbanetorget ved en tidligere anledning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MOT RASISME: Som mange andre, har heller ikke jeg 100 prosent tiltro til politiet. Det kommer av personlige opplevelser og opplevelser som min nærmeste familie har gått gjennom, skriver innsenderen. Bilde fra Jernbanetorget ved en tidligere anledning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg leste innlegget der politibetjent Erlend fra patruljeseksjonen i Oslo avviser at politiet har en etablert og utstrakt praksis for å diskriminere mennesker med minoritetsbakgrunn.

Det traff et sårt punkt, og jeg føler at bildet han har av realitetene, ikke er helt det samme som jeg har. For første gang ønsker jeg derfor å bidra med egne erfaringer i denne diskusjonen.

Grunnen til at jeg skriver anonymt er at jeg har ikke ønsker/tør stå fram i offentlig debatt. Som mange andre, har jeg ikke 100 prosent tiltro til politiet. Det kommer av personlige opplevelser og opplevelser som min nærmeste familie har gått gjennom.

Jeg er av minoritetsbakgrunn, men vil påstå at jeg er fullt integrert. Jeg har bodd i Norge i 30 år, og føler meg norsk. Tidligere jobbet jeg på en restaurant. Der kunne det bli litt sene vakter. Når det ble ekstra seint på jobb, fikk jeg en lang gåtur hjem på grunn av mangel på offentlig transport på nattetid.

Ved to anledninger i løpet av de to åra, opplevde jeg å bli stoppet og kontrollert av politiet på vei hjem. Den ene kontrollen var en enkel legitimasjon og noen spørsmål, mens den andre var mer krenkende som følge av en mye mer grundig utspørring og en unødvendig ransaking.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer