Jack Kerouac

Du trenger tre bøker for et ugreit liv. Den første kom i 1957, andre i 1967 og den tredje er selvsagt Ulysses

Tut og kjør. Olav Angell oversetter bakrusen.

ROAD-BUDDY: En av mange som elsket å være on the road i Amerika var fotograf Tom Martinsen og han siterte da også villig vekk fra boka til Jack Kerouac da vi var på tur ute på galemannsveien. Foto: Tom Martinsen
ROAD-BUDDY: En av mange som elsket å være on the road i Amerika var fotograf Tom Martinsen og han siterte da også villig vekk fra boka til Jack Kerouac da vi var på tur ute på galemannsveien. Foto: Tom Martinsen Vis mer
Publisert

On the road: Jeg traff Dean første gang like etter at kona og jeg hadde skilt lag. Jeg hadde akkurat kommet meg etter en alvorlig sykdom som det ikke er noen grunn til å prate om, annet enn at den hang sammen med den bedrøvelig slitsomme skilsmissen og følelsen av alt bare var dødt.

Da Dean Moriaty dukket opp, begynte den delen av livet mitt som kan kalles livet på veiene.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer