Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Du tror at verden vil forandres når boka kommer ut. Men så merkes det ikke engang

Dette er historien om Gly, den første historien om Lars, om Saabye, refusjoner, undergrunn, Christensen (61) og om brevet som kanskje kom i grevens tid.

SAABYE 2016: Lars Saabye Christensen over nok en bro i Frognerparken sommeren 40 år etter debuten. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
SAABYE 2016: Lars Saabye Christensen over nok en bro i Frognerparken sommeren 40 år etter debuten. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

1976 var året da Eagles slapp «Hotel California», mens Storbritannia vant Eurovision og fikk alle til å synge «Save your kisses for me». I Sverige giftet Karl Gustav seg med Silvia og 255 000 mennesker omkom i et voldsomt jordskjelv i Kina i juli.

En drøy måned senere kom en bitte liten debutbok ut på forlaget Cappelen, halvt diktsamling og halvt kortprosa, og den skapte ikke så mye som en liten rystelse. Det til tross for alt den 22 år gamle forfatteren hadde tenkt om det å debutere. Og til tross for at den står oppført på Wikipedia som en av de viktigste tingene som skjedde det året.

- Du tror at verden vil forandres når boka kommer ut. Men så merkes det ikke engang, sier Lars Saabye Christensen, som altså debuterte med «Historien om Gly» i begynnelsen av september, bokhøsten 1976.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?