SAMMEN PÅ LERRETET:  På fredag er det premiere på den siste Twilight-filmen. De to skuespillerne Robert Pattinson og Kristen Stewart har også vært kjærester utenfor lerretet, men i sommer bekreftet Stewart at hun hadde vært utro. Foto: AP Photo/Joel Ryan
SAMMEN PÅ LERRETET: På fredag er det premiere på den siste Twilight-filmen. De to skuespillerne Robert Pattinson og Kristen Stewart har også vært kjærester utenfor lerretet, men i sommer bekreftet Stewart at hun hadde vært utro. Foto: AP Photo/Joel RyanVis mer

- Du tror du kjenner meg, men du er bare full av dritt

Twilight-skuespiller Kristen Stewart om kjendisstatusen.

(Dagbladet): Filmfenomenet Twilight går mot slutten. Fredag er det nemlig premiere på den femte filmen i serien, «Breaking Dawn - Part 2».

- Det er vel på sett og vis befriende at det er over, sier Robert Pattinson (26) til den svenske avisa Expressen, som møter skuespillerne på et hotell i Beverly Hills.

Fan-budsjett Han spiller vampyren Edward, og fant tonen med motspiller Kristen Stewart (22) tidlig, også utenfor lerretet.

Det har vært knyttet stor spenning til både filmen og presserundene, ettersom det i juli ble avslørt at Stewart hadde vært utro mot Pattinson. Det var med den 19 år eldre regissøren Rupert Sanders (41) hun hadde hatt en affære, og det var til magasinet People hun beklaget smerten hun hadde påført sine nærmeste i sommer.

Når Expressen møter dem i USA, gjør alle skuespillerne intervjuer separat, og Pattinson vil ikke snakke om relasjonen til Stewart.

Fanskaren er enorm til fantasy-filmene basert på Stephenie Meyers bøker, og i den siste filmens budsjettet, er hele sju millioner kroner satt av bare til å kontrollere fansen, ifølge den svenske avisa.

- Jeg er enormt kjent. Jeg kan ikke gå på gata lenger. Som skuespiller vil man kunne betrakte mennesker, men det går ikke når alle betrakter deg. Man kan ikke treffe noen uten at de allerede kjenner deg. De sier «hyggelig å møte deg» og jeg tenker «du tror du kjenner meg, men du er bare full av dritt», sier Stewart til Expressen.

- Psyco I  et tv-intervju i forrige uke nektet Stewart å svare på om hun og Pattinson var sammen igjen, og det var i begynnelsen av november de to viste seg sammen på tv for første gang etter utroskapskandalen.

VAMPYR:  I den premiereklare Twilight-filmen har også Bella (Stewart) blitt vampyr. Her med ektemannen Edward (Pattinson). Foto: Summit Entertainment
VAMPYR: I den premiereklare Twilight-filmen har også Bella (Stewart) blitt vampyr. Her med ektemannen Edward (Pattinson). Foto: Summit Entertainment Vis mer

I den premiereklare filmen våkner Bella (Stewart) opp som vampyr og mor, og beundres av den blodsugende ektemannen Edward (Pattinson). Stewart forteller at hun mener Bella er den heftigste av alle vampyrer, og at det som gjør henne spesiell som menneske forsterkes når hun bli vampyr.

Da Stewart var yngre spilte hun i thrilleren «Panic Room» mot Jodie Foster. På spørsmål om hun er mer nervøs nå enn i 2002, svarer den amerikanske skuespilleren følgende:

- Syns du jeg er mer nervøs nå enn tidligere? Haha, jeg var jo en psyco før!

UTROSKAPSKANDALE:  I sommer beklaget Kristen Stewart at hun hadde vært utro mot sin kjæreste Robert Pattinson, og hatt en affære med regissør Rupert Sanders (bildet). Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/Files
UTROSKAPSKANDALE: I sommer beklaget Kristen Stewart at hun hadde vært utro mot sin kjæreste Robert Pattinson, og hatt en affære med regissør Rupert Sanders (bildet). Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/Files Vis mer