- Du var den første popstjernen vi hadde

Rockheim Hall of Fame er blitt Hall of Fem i kveld.

STOR: Wenche Myhre er så langt eneste kvinne på Rockheim Hall of Fame, etter at fem norske artister ble innlemmet i kveld. Foto: Ned Alley / Scanpix
STOR: Wenche Myhre er så langt eneste kvinne på Rockheim Hall of Fame, etter at fem norske artister ble innlemmet i kveld. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): I kveld innlemmes fem av norsk musikkhistories største personligheter i Rockheim Hall of Fame.

Åge Aleksandersen, Wenche Myhre, a-ha, Jokke & Valentinerne og Alf Prøysen har nå alle fått sin plass i nasjonalmuseet for pop og rock. Representanter for alle er til stede i Trondheim i kveld.

Aleksandersen og Myhre stiller opp for å bli hedret. Det samme gjør Magne Furuholmen fra a-ha.

Alf Prøysens sønn er også til stede, og det samme er Håkon Torgersen og Maj Irene Aasen fra Jokke og Valentinerne.

Eneste kvinne Wenche Myhre er så langt første og eneste kvinne i Hall of Fame. Hun fikk stående applaus da hun ble innlemmet av Hanne Krogh.

- Jeg tror ingen unge mennesker i dag kan forestille seg hvor stor Wenche Myhre var. Vi hadde én stjerne. Du var den første popstjernen vi hadde, sier Krogh.

Myhre har sin egen avdeling på Rockheim, og har jobbet tett sammen med folka rundt museet.

- Dette er ærefullt og gir meg en spesiell følelse. Jeg har hatt et år som har vært litt tøft. Å kunne sysle litt med dette, og samarbeide om utstillingen, har vært forfriskende i ei sånn tid. Jeg har allerede et langt kjærlighetsforhold med Rockheim, sier Myhre.

- Hadde konkurranseinstinkt Artist Maj Britt Andersen spilte og innlemmet Alf Prøysen, før visesangerens sønn Ketil Prøysen talte på farens vegne.

- På tross av suksessen diskuterte han aldri salgstall. Men han hadde et stort konkurranseinstinkt, forklarte Prøysen.

HAVNER PÅ VEGGEN: Åge Aleksandersen ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame i kveld av Terje Tysland. Foto: Ole Morten Melgård
HAVNER PÅ VEGGEN: Åge Aleksandersen ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame i kveld av Terje Tysland. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

Før innlemmelsen ble det nevnt at «Tango for to» var den første låta som i alle sine feorskjellige versjoner til sammen solgte millioner, før a-ha gjorde suksess tre tiår seinere.

- Han var med i Melodi Grand Prix flere ganger, men han vant jo aldri, da. Jeg tror likevel ikke han ville blitt med i Idol, fortsatte Prøysen.

Skåler i champagne På forhånd har Rockheim Hall of Fame-seremonien fått kritikk for å stenge publikum ute.

«Rockheim gjemmer kroningsseremonien til en av Norges mest folkekjære artister,» skriver Dagbladets kommentator Geir Ramnefjell i dag.

Han kaller beslutningen om å gjøre kvelden til en bransjebegivenhet for en komplett selvmotsigelse.

Flere prominente personer fra norsk musikkliv er til stede i Trondheim i kveld. Tidligere kulturminister og nåværende næringsminister Trond Giske, er blant de frammøtte som blir tilbudt champagne og mat.

FORNØYD: Magne Furuholmen er veldig fornøyd med at a-ha nå er i Rockheims Hall of Fame. Foto: Ned Alley / Scanpix
FORNØYD: Magne Furuholmen er veldig fornøyd med at a-ha nå er i Rockheims Hall of Fame. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer