Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Du velger Robinson

Anders er lesernes favoritt. Drittsekk eller deilig - les nettmøtet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år er seerne med på å bestemme hvem som skal bli årets Robinson. Anders Dahle (35) er en av de fire som fortsatt er med i kampen, og som kan vinne 250 000 kroner i den live-sendte finalen i kveld. I dag møtte han leserne til nettmøte på Dagbladet.no.

Spørsmålene viste tydelig at Anders har engasjert seerne. Mange har hengt seg opp i smilet hans og synes han har vært usympatisk. Andre kaller han den perfekte Robinson-vinneren.

Lengre ned på siden spør vi dere hvem dere tror vinner Robinson 2001. Etter at avstemningen hadde ligget ute over et døgn, ledet Anders klart med 40 prosent av stemmene. Etter to døgn tviholdt han på førsteplassen med en like stor andel av stemmene.

Nybakt pappa

- Jeg gleder meg og er veldig spent foran finalen. Jeg tror det blir veldig jevnt og at seerne avgjør hvem som vinner, sier Robinson-Anders.

Dersom han stikker av med førstepremien, vet han nøyaktig hva pengene skal brukes til. Som nybakt pappa tar han seg ikke råd til ekstravagant forbruk. 150 000 kroner legger han av til egenkapital til et framtidig boligkjøp. Noen titusen går til å betale ned kortsiktig gjeld. De siste 25 000 kronene går til Robinson-deltakeren Gert Eilerås.

- Det har vært vondt å bli beskyldt for å ha forrådt Gert. Med disse pengene skal jeg kjøpe meg god samvittighet, sier Anders.

Smiler av kritikken

De hadde inngått en pakt om at den som vant skulle gi 25 000 kroner til den andre. Samholdet dem i mellom fikk en brå slutt da Anders plutselig stemte mot Gert i øyrådet slik at svinebonden fra Sunnhordaland røyk ut.

<> Møt vinneren <> Mandag kjører vi Robinson-duell her på Dagbladet.no. Vinneren og en av finalistene braker sammen for å svare på lesernes spørsmål.
Du kan sende inn spørsmål etter finalen søndag.

- Jeg har fått mye kritikk for dette i diverse debattforum på nettet, medgir Anders.

Han forteller at han fikk mye pepper på gata og på nettet i starten, men at den negative trenden nå har snudd. Vennene hans kjente ham heller ikke igjen i de første episodene, men humrer nå godt når de ser ham i fri utfoldelse på skjermen hver søndag.

- Den negative kritikken har egentlig vært ganske gøy, sier Anders før han kommer med en oppfordring til Dagbladet.nos lesere:

- Seerne bør stemme på meg fordi jeg har vært ærlig og åpen gjennom hele øyoppholdet.

Folket får tre stemmer

<> Fire finalister <> Disse kan vinne 250 000 kroner i søndagens finale:
  • Rollespiller

Anders Dahle
  • Ketchup-dama

Mia Martinsen
  • Kjærestegutten

Per-Morten Aaserud
  • Misse-deltakeren

Trude H. Hole

TV3 starter finalesendinga søndag klokka 20 med å sende den siste episoden fra øya. Da ryker en av de fire gjenværende deltakerne ut. Direktesendinga fra Oslo starter en drøy time seinere, og da blir det avgjort hvem som stikker av med en kvart million og hvem som må nøye seg med 25 000 kroner.

Åtte deltakere har stemt på den de vil skal vinne, og disse stemmene ligger i en urne som har vært forseglet siden de forlot øya. Seerne kan stemme på sin favoritt med SMS og per telefon.

Folket får tre stemmer - oppdelt etter geografisk region. Svalbard og Nord-Norge utgjør «nord-stemmen», de fire vestlandsfylkene og Vest-Agder er «vest-stemmen» og Øst-Agder og Østlandet avgir «øst-stemmen».

Send inn spørsmål

Først i 22-tida er det klart hvem Robinson 2001-vinneren er. Det kan bli siste gang Robinson-tittelen deles ut. Seertallene har falt kraftig i år, og TV3 teller på knappene om det blir en ny sesong.

- Først etter nyttår skal vi avgjøre om det blir Robinson neste år. Det stemmer at seertallene har gått ned, men det er fortsatt mange som ser på, sier prosjektkoordinator Håkon M. Sverdrup i TV3.

Slik svarte Robinson-Anders under dagens nettmøte:

NYBAKT PAPPA: - Utgiftene står i kø når man blir far, sier Anders som fikk Nora 12. september. Han vet hvordan han skal bruke pengene hvis han vinner.
Hele Norges coronakart