Anmeldelse: «Voksne mennesker» - Marie Aubert

Du vil skamrødme når du leser denne

Auberts hovedperson er så stusslig og lite sympatisk at det er en lidelse å lese.

GJØR SUKSESS: «Voksne mennesker» er Marie Aubert andre bok. Den er solgt til Sverige, Danmark og Tyskland allerede før utgivelsen i Norge. Foto: Agnete Brun
GJØR SUKSESS: «Voksne mennesker» er Marie Aubert andre bok. Den er solgt til Sverige, Danmark og Tyskland allerede før utgivelsen i Norge. Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den førti år gamle arkitekten Ida sitter på buss på vei til hytta på sørlandskysten. Hun skal feire morens 65-årsdag sammen moren og hennes nye venn, samt sin søster, svoger og hans lille datter fra et tidligere ekteskap. Den nokså sedate og sykelige lillesøsteren venter på hytta med en gledestrålende nyhet. Hun har etter mange forsøk endelig blitt gravid.

Ida prøver å skjule sin dype frustrasjon. Hun kommer selv rett fra et legebesøk i Göteborg, der hun har planer om å fryse ned et egg i tilfelle hun skulle treffe en mann som vil ha barn med henne.

Vi skjønner raskt at helgeoppholdet ikke blir noe idyll. Etter hvert antar det nærmest creepy dimensjoner.

Ydmykelser og desperasjon

«Aleneheten er en sirkel som blir større og større», fastslår Ida med en av bokas mange gode bilder, og temaet er like velkjent som det er hot; barnløshet, sårbarhet, stille desperasjon: I jegform avdekkes det et ensomt liv der venner får familie og barn, mens hun selv kun går fra det ene mislykkede forholdet til det andre.

Vi får tilbakeblikk til utallige ydmykende one-night stands med «gifte og samboende og uinteresserte og uinteressante menn».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer