DUETT MED NINA: I artikkelforfatterens neste liv som han ikke tror noe på skal han uansett synge duett med fantastiske Nina Simone. Foto: NTS Scanpix.
DUETT MED NINA: I artikkelforfatterens neste liv som han ikke tror noe på skal han uansett synge duett med fantastiske Nina Simone. Foto: NTS Scanpix.Vis mer

Tror du på det neste liv, så er ikke dette saken for dem og deres

­Duett med Nina, sologitar med Hendrix og bare blide barn

En dagdrømmer snakker ut på nett og papir (Dagbladet)

Meninger

I mitt neste liv som jeg ikke tror noe på skal jeg bli en ukjent visesanger. Gå i trange fotformsko, drikke dårlig rødvin, lappe kordbukser og synge at verden går framover og menneskeheten bakover.

I mitt neste gjenglemte liv skal jeg ikke spise frokost hos en klein tenketank, tenk det du. I mitt neste liv skal jeg ikke skrive om hvite laken og saks fordi da blir det bare bråk hos luris som skal redde den hvite verden med fordommer, stigmatisering og hvite løgner fra painstream media.

I mitt neste liv skal jeg score på returen, komme med knottene først etter leggetid og likevel ligge helt sist på tabellen. I mitt neste liv skal jeg sparre mot Ali, gå fire runder mot Floyd og løpe rundt i ringen som ei harabikkje med los. Ja, det skal jeg altså.

I mitt nest liv som jeg ikke tror noe på skal jeg bestille lange drinker natta lang, høre Tom Waits spille nonstop i en klubb ved siden av neste soloppgang. I mitt neste liv skal jeg spille sologitar sammen med Hendrix, synge duett med Nina Simone. I mitt neste liv skal jeg sitte ved siden av Rosa Parks på bussen og forvare henne livet ut.

I mitt neste liv skal jeg reise til Iran for å kjøpe persiske tepper ettersom jeg nettopp har avgått som inn-på-teppet-minister. Nei, jeg bare tuller. Jeg skal bli laks i Orkla, svømme motstrøms og stange på bunnen, år etter år. Bli den største. Aldri bite på mark, sluk eller fluer. Bli monsterlaksen som samler sammen alle de andre beistene før vi angriper alle merdebaroner.

I mitt neste liv skal jeg sende purrebrev til veganer. I mitt neste liv som jeg ikke tror noe på skal jeg sørge for at muslimer, katolikker og kristne slutt med slikt. I mitt neste liv skal jeg sørge for at alle barn i hele verden har mat, medisiner, vann, trygghet og minst en god venn. I mitt neste liv skal jeg holde Donald Trump innelåst i hans favoritthvelv, tellende penger, løgner & flass. I mitt neste liv skal jeg bli redaktør, nei, det skal jeg virkelig ikke. I mitt neste liv skal jeg henge på Teddys Softbar i Brugata (uten kniv) etter stengetid og spille A 13. Jeg skal sitte der samme med henne som skal rekke den siste bussen nesten rett hjem. Hun som kom kjørende i et dollarglis fra den andre siden. Hun som haiket med Lucifer.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.