Duett, men ingen drøm

Shopping-slottets forsangere.

DAGENS DOBBEL: Morten Harket (49) og Pia Tjelta (31).
DAGENS DOBBEL: Morten Harket (49) og Pia Tjelta (31). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

LÅT: Først ble Egertorget rystet av tre kvarter med rytmesterk chill out, ledsaget av saksofon. Deretter ble shoppingsenteret Eger Karl Johan åpnet med ordene: «Virkeligheten er en drøm».

Innimellom dette: Kveldens musikalske begivenhet når Morten Harket (49) gjorde en «Bjørn Eidsvåg» og stilte til duett med Pia Tjelta (31), backet av piano og sitt eget, ikke spesielt avanserte kassegitarkomp.

Ble overdøvet Forholdene lå kanskje ikke helt til rette for en stille stund med «Let It Be Me», den opprinnelig franske sangen fra 1955 som er spilt inn med alle fra Elvis Presley til Bob Dylan, men som først og fremst ble gjort til et vokalharmonisk mesterverk av Everly Brothers i 1960. Det forventningsfulle og velfriserte publikummet var nok mer innstilt på en forlengelse av rentefesten enn på å tenne lightere for en av tidenes vakreste love songs. Ikke minst på en arena som særlig forbindes med julemusikanter og gateartister.

Men ingen skal si at de ikke prøvde, selv når vinden klarte å snu teksten på gulvet foran dem (håndskrevet med sølvpenn på svart papp). Når det likevel bare fungerte sånn passe — musikalsk sett — var det for det første fordi Harket med overstemmen overdøvet Tjelta i versene, for det andre fordi Tjelta, til tross for at hun prøvde hardt, ikke maktet å få den fjerneste, hardt tiltrengte scenekontakt med makkeren sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.