duett

TØNSBERG (Dagbladet): Elisabeth Andreassen og Jan Werner Danielsen smeller til med 40 musikalhits i forestillingen «Musical Highlights» i Tønsberg i juli og august.

Har du lyst til å reise til London i sommer for å høre på musikaler, men er redd for å dra fordi bilene kjører på feil side av veien? Da kan Tønsberg være løsningen.

Koblingen mellom Bettan og Jan Werner ble en øyeblikkelig treffer da de sang «Duett» sammen i Grand Prix i 1994. Seinere har de samarbeidet en rekke ganger, nå sist under en juleturné i fjor.

22. juli på Hotel Klubben er det premiere på deres siste løft sammen. Til sammen 13 forestillinger blir det med «Musical Highlights» fram til 8. august. Medhjelpere på scenen er seks musikere og Sjøbodkoret fra Tønsberg.
Bettan og Jan Werner gleder seg stort og har det liddelig gøy sammen allerede under prøvene.

- Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre en slik musikaloppsetning. Dette er min favorittmusikk, og den passer bra til stemmen, sier Bettan

- Vi fikk veldig lyst til å gjøre mer sammen etter juleturneen i fjor. Og for meg er dette et helt nytt steg. Musikaler er noe jeg har drømt om å gjøre, sier Jan Werner.

Ikke nytt

De øver på Klubben allerede nå fordi suksessfarsen «Penga eller livet» fra Chateau Neuf tar over scenen om noen dager. Under prøvene pludrer Bettans døtre Nora (15 md.) og Anna (3) fornøyd rundt scenen og hører mamma kjempe seg gjennom seirer og nederlag sammen med Jan Werner.

Artistene plukker sitt stoff fra det som skulle være aller mest kjent for publikum: «Cats», «Hair», «Les Misérables», «Miss Saigon», «Chess», «Phantom Of The Opera», «Grease» og andre spell.
- Vi er ikke ute etter å lage noe helt nytt. Vi vil gi en bra versjon av noe vi synes er flott musikk, og som publikum alltid vil ha, sier Bettan.

Ingen plate sammen

- Når skal dere lage plate sammen?

- Vi har snakket om det. Men det er mye som må klaffe karrieremessig. Jeg kommer med plate med musikalstoff i november, sier Jan Werner.

- Jeg tenkte på musikalstoff på min plate neste år. Men nå går ikke det, sier Bettan og ser leke-bittert bort på sin åndelige musikklillebror.

- Men lager jeg og Jan Werner plate sammen, blir vi samtidig også bundet sammen som en duo. Og kanskje låst sammen som det i to- tre år. Vi velger nok heller gjesteopptredener hos hverandre, sier Bettan.

Etter planen skal «Musical Highlights» settes opp også neste sommer. Tid og sted er ikke fastsatt ennå, men sikkert er det at duoen drar på juleturné også i år, med start 27. november. God sommer!