Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Dugnad verdt seks millioner

Våt Moldejazz-åpning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): - Å være på Moldejazz handler om å tre inn i en tilstand, sa Blå-gründer og KORK-sjef Martin Revheim da han åpnet den 48. Moldejazz i formiddag.

I åpningstalen hyllet Revheim frivilligheten i festivalen, og kalkulerte de 30 000 dugnadstimene til å være verdt mer enn seks millioner kroner årlig.

Lett regn fra stålgrå himmel labret folkelivet i Molde sentrum endel i forhold til tidligere festivalåpninger, og trengselen på Rådhusplassen var mindre enn vanlig.

Den tradisjonelle gateparaden med Jazzlogen og unge dansere anført av New Orleans-veteran Lionel Batiste dro likevel opp en god festivalstemning, som ble ikke dårligere av "Artist in Residence" Marilyn Mazurs solo perkusjonsoppvisning på bøtter, spann, bilfelger og annen klangrik isenkram.

Danske Mazur skal i ilden på fem konserter samt gi en mesterklasse i løpet av festivaluka, og forventningene til hennes for lengst utsolgte åpningskonsert med Nils Petter Molvær, Eivind Aarset og Dhafer Youssef i kveld er store.

Moldejazz pågår dag- og nattlig til og med lørdag, med Ornette Coleman Quintet, Brad Mehldau Trio, David Murray, Patti Smith og Mary J. Blige i spissen for om lag 600 artister på 130 konserter.

FØRST I PARADEN: Festivalsjef Jan Ole Otnæs, New Orleans-veteran Uncle Lionel og KORK-sjef Martin Revheim ledet an under åpningsparaden i dag. Foto: SCANPIX / SVEIN OVE EKORNESVÅG
FØRST I PARADEN: Festivalsjef Jan Ole Otnæs, New Orleans-veteran Uncle Lionel og KORK-sjef Martin Revheim ledet an under åpningsparaden i dag. Foto: SCANPIX / SVEIN OVE EKORNESVÅG Vis mer
PARADE: Den tradisjonelle festivalparaden skapte god festivalstemning, til tross for regnet.
FEM KONSERTER: Artist in residence, Marilyn Mazur, har fullt program under festivalen. Her fra åpningskonserten i dag.
VÅTT: Lett regn førte til færre folk i sentrum enn under tidligere åpningsparader, men desto flere paraplyer.
PARAPLY: Det var ikke bare tilskuerne til paraden som hadde tatt med seg paraplyer.
VERDIFULL FRIVILLIGHET: Martin Revheim holdt åpningstalen, og mente det frivillige arbeidet ved festivalen er verdt mer enn seks millioner kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!