Duke Nukem finner veien til kinosalen?

Men ikke hold pusten.

(Dagbladet.no): Den fryktløse og frittalende actionhelten Duke Nukem er snart tilbake, i det ironisk titulerte spillet «Duke Nukem Forever».

Spillet, som har vært svøpt i mystikk i over ti år, fikk vi blant annet et glimt av i juni - det første håndfaste beviset på at spillet faktisk nærmer seg fullførelse.

Men når mølla først er i gang, vil ikke spillutviklerne 3D Realms nøye seg med bare spillet. Nå har de også bestemt seg for å lage en Hollywood-film basert på Duke, skal vi tro filmprodusenten Scott Faye.

I et intervju med spillbloggen Kotaku forteller Faye - som også er produsent for den kommende «Max Payne»-filmen med Mark Wahlberg i hovedrollen - at han jobber med en potensiell «Duke Nukem»-film.

- Jeg jobber nå omstendig med å lage et filmscenario til «Duke Nukem» som vil leve opp til figuren og dens viktighet i dataspillverdenen. Som med mine andre filmatiseringer av spill, vil jeg heller droppe å lage filmen enn å lage en dårlig adapsjon, sier Faye.

Produsenten kan fortelle at han vil jobbe tett med Scott Miller fra 3D Realms, slik at historien kan knyttes tett opp til det vi blir servert i spillserien.

Det er verken satt noe dato for når vi kan forvente oss filmen - men forhåpentlig tar det ikke like lang tid å lage den som spillet, som ennå ikke har fått en håndfast utgivelsesdato.

Duke Nukem finner veien til kinosalen?