«Duke Nukem Forever» blir aldri noe av

Utvikleren legges ned.

|||(Dagbladet.no): Dataspillet «Duke Nukem Forever» har vært under utvikling i en form eller annen siden 1997, og er muligens det spillet som det har vært knyttet flest «blir det noe av?»-spørsmål gjennom tidene.

De siste årene har utvikler 3D Realms imidlertid holdt en stø kurs fram mot en endelig lansering, og hele tiden gikk inntrykk av at alt var i skjønneste orden.

Men i natt kom nyheten som kan føre til ytterligere venting på «Duke Nukem Forever», kanskje inn i evigheten. 3D Realms legger ifølge Shacknews inn årene, og innstiller videre utvikling av spillet.

- Ikke markedsføring
Nyheten om nedleggelsen stammer riktignok fra en intern, anonym kilde, men ytterligere graving gir historien troverdighet. Forumadministrator Joe Siegler skriver i en forumpost på selskapets sider (nå nede pga. stor trafikk) at nedleggelsen er helt reell:

- Dette er ikke en markedsføringsgreie, det er helt sant. Utover det har jeg ikke noe å si, skriver Siegler.

3D Realms har finansiert «Duke Nukem Forever» på egenhånd, og planlagt utgiver Take-Two har dermed ikke noe med den finansielle situasjonen i selskapet å gjøre.

- Vi kan bekrefte at vårt forhold med 3D Realms for «Duke Nukem Forever» bare var en utgivelsesavtale, noe som ikke innebærer pågående finansiering for utvikling av tittelen, sier kommunikasjonssjef Alan Lewis i Take-Two i en pressemelding Shacknews gjengir.

Påvirker Apogee?
Ifølge Shacknews' kilde skal de ansatte i 3D Realms allerede ha fått beskjed om at de mister jobben.

Hvordan dette påvirker de ansatte i det gjenopprettede søsterselskapet Apogee Software er foreløpig usikkert - kilden mener det gjør det, men en pressemelding tyder på noe annet.

I pressemeldingen fra Apogee og samarbeidspartner Deep Silver skrives det nemlig at nedleggelsen ikke påvirker utviklingen av det håndholdte «Duke Nukem Trilogy».

«Duke Nukem Forever» blir aldri noe av