Hans-Erik Dyvik Husby:

Dukker opp i Netflix-serie

Et halvt år etter sin død er Hans-Erik Dyvik Husby å se i Netflix-serien «Clark».

NETFLIX: Se traileren for «Clark» (2022) Med blant annet Bill Skarsgård i hovedrollen. Video: Netflix / Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

19. november 2021 kom den triste nyheten om at Hans-Erik Dyvik Husby var død, 49 år gammel.

Vokalisten og skuespilleren er bedre kjent under navnet Hank von Helvete, og var i en årrekke med i bandet Turboneger. Han har også tidligere vært å se som skuespiller, blant annet i musikalen «Jesus Christ Superstar» på Det Norske Teatret fra 2009.

Omtrent et år før Dyvik Husby døde spilte han inn scener til den storslåtte svenske dramaserien «Clark» som nå går som en farsott på Netflix. Serien hadde premiere på strømmetjenesten tidligere i mai, og er allerede den mest sette serien på Netflix i Norge.

Gangster-historie

I serien har skuespillerstjerna Bill Skarsgård hovedrollen som en av verdens mest kjente bankranere og gangstere, Clark Olofsson.

I sin kriminelle karriere var Clark delaktig i både drapsforsøk, vold og ran. Han var også sentral i en av Sveriges mest kjente hendelser der begrepet «Stockholmsyndromet» oppsto.

Bakgrunnen var et bankran i Kreditbanken i Stockholm i 1973. Den gang satt Clark Olofsson i fengsel, men han ble sendt inn i banken for å forhandle med raner Janne Olsson. Olufson ble i banken i seks dager, og både Olsson og Olofsson fikk stor sympati av gislene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer