Dum bisk

Idiotisk og fullstendig usjarmerende barnefilm.

FILM: Det er laget mange gode filmer om forholdet mellom gutt og hund. Dette er ikke en av dem.

Owen er en ensom gutt, en outsider uten en eneste venn- med to bein. For den hyggelige unge fyren er svært populær blant nabolagets firbeinte beboere, som han regelmessig lufter. Drømmen er en egen hund, og den går ganske snart i oppfyllelse. Men Owens hund er ikke som andre hunder. Han kommer fra det ytre rom og er ikke bare superintelligent, men ordner det også slik at Owen skjønner hva den og alle nabolagets hunder sier!

Det høres ut som noe Disney kunne laget for tre- fire tiår siden. De av oss som har levd en stund, husker kanskje at onkel Walt og co. også spesialiserte seg på spillefilmer med smarte dyr i hovedrollen.

2004-versjonen skiller seg fra dem ved at humoren er plattere. Her er massevis av promp og bæsj-moro av enkleste slag. Det oppleves likevel som ganske smakfullt sammenliknet med filmens komiske bunnpunkt når hundeflokken får latterkick etter å ha sniffet drivgass. På stemmesiden kaster Matthew Broderick og Vanessa Redgrave bort sitt talent.

Regissør og manusforfatter Hoffman har sikkert satt seg fore å lage en gripende og morsom krysning mellom «E.T.» og «Cats and Dogs», men resultatet er både hunde- og lysår fra dem. «Flink bisk» er en fornærmelse mot enhver 5-årings intelligens- om vedkommende har to eller fire bein.