Dum bisk

Idiotisk og fullstendig usjarmerende barnefilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det er laget mange gode filmer om forholdet mellom gutt og hund. Dette er ikke en av dem.

Owen er en ensom gutt, en outsider uten en eneste venn- med to bein. For den hyggelige unge fyren er svært populær blant nabolagets firbeinte beboere, som han regelmessig lufter. Drømmen er en egen hund, og den går ganske snart i oppfyllelse. Men Owens hund er ikke som andre hunder. Han kommer fra det ytre rom og er ikke bare superintelligent, men ordner det også slik at Owen skjønner hva den og alle nabolagets hunder sier!

Det høres ut som noe Disney kunne laget for tre- fire tiår siden. De av oss som har levd en stund, husker kanskje at onkel Walt og co. også spesialiserte seg på spillefilmer med smarte dyr i hovedrollen.

2004-versjonen skiller seg fra dem ved at humoren er plattere. Her er massevis av promp og bæsj-moro av enkleste slag. Det oppleves likevel som ganske smakfullt sammenliknet med filmens komiske bunnpunkt når hundeflokken får latterkick etter å ha sniffet drivgass. På stemmesiden kaster Matthew Broderick og Vanessa Redgrave bort sitt talent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.