Dum og deilig

Det å synge karaoke er ingen nyhet for folket, ei heller at det foregår hjemme i stua. Men her er likevel noe som kan få selv hardbarka karaokeentusiaster til å gå til innkjøp av nye mikrofoner.

Nå holder det altså ikke lenger med ukritisk gauling, i beste Idol-ånd skal du nemlig bli bedømt. «SingStar» har ikke en Strzelecki, i stedet får du poeng alt ettersom du klarer å holde samme toneleie som sangen - noe du lett kan se om du gjør ved hjelp av en rekke horisontale streker på skjermen.

Det følger heldigvis med to mikrofoner til spillet, ettersom dette ikke noe enmannsaffære (du har riktignok Star Maker-modusen der du skal synge din vei til stjernehimmelen, men det er noe at det tristeste jeg har vært borti).

I de to flerspillermodusene kan du enten synge duett eller gå i klinsj med en venn i battle, og det er der moroa virkelig ligger.

Det er et tredvetalls sanger i spillet, og de spenner vidt: «Groove is in the Heart» med Deee-Lite, «Ace of Spades» med Motörhead, «Take On Me» med a-ha og «Downtown» med Petula Clark er noen eksempler.

Men det er grenser for hvor mange ganger du for eksempel vil - eller klarer - å synge «I Believe in a Thing Called Love» med The Darkness. At «SingStar» blir en slager, som med «EyeToy», er hevet over enhver tvil.

Men skal jeg bli riktig imponert - og da regner jeg ikke med de ukritiske stundene spillet har fått kjøre seg på nachspiel - må det flere sanger til, og det kvikt.