BLIR SPILLEFILM: Disney-klassikeren «Dumbo» skal spilles inn på nytt, denne gangen som spillefilm. Samtidig jobbes det med nytolkninger av «Skjønnheten og udyret» og «Askepott».
BLIR SPILLEFILM: Disney-klassikeren «Dumbo» skal spilles inn på nytt, denne gangen som spillefilm. Samtidig jobbes det med nytolkninger av «Skjønnheten og udyret» og «Askepott».Vis mer

«Dumbo» gjenoppstår som spillefilm

En av mange Disney-klassikere vi får gjensyn med.

(Filtermagasin.no): Disney har hatt suksess med sin «Maleficent» — filmen om skurken fra animasjonsfilmen «Tornerose», med Angelina Jolie i hovedrollen. De har også en nyskaping av «Jungelboken» på planen, fra «Iron Man»-regissør Jon Favreau.

At flere tegnefilmer skal gjenoppstå var med andre ord ingen bombe.

At en spillefilm av «Dumbo» var neste prosjekt ut kom likevel litt overraskende. Det er akkurat det Disney nå planlegger, melder The Hollywood Reporter.

Ehren Kruger, manusforfatter bak kinoaktuelle «Transformers 4: Age of Extinction», skal skrive den nye «Dumbo»-historien. Hun produserer filmen sammen med «Tron»-produsent Justin Springer.

«Dumbo» har ikke fått noen regissør, eller antydet premieredato — men det er høyst sannsynlig at dette blir en svært familievennlig film. Neppe en skitten og dyster reboot.

Tenker på flyvende elefanter 1941-filmen om den klossete, storørede sirkuselefanten som lærer å fly er et klassisk eksempel på «underdog»-historien, en støpeform som har gått igjen i fortellinger både før og etterpå.

Den vant da en Oscar for beste musikk, og var nominert for beste låt — «Baby Mine».

Studioet sier at dagens datagrafikk endelig er god nok til å produsere en flyvende elefant, noe som først og fremst antyder at de nok har tenkt på flyvende elefanter i mange år.

Hvorvidt de vil bruke elementer av video fra ekte elefanter, sier de ingenting om.

Mange prosjekter Tidligere har Disney gjort lignende prosjekt for både «Alice in Wonderland» og «101 Dalmatinere».

Men snakkende dyr som gjør ting de vanligvis ikke burde ha fått til fører heller minnene tilbake til 90-tallsklassikeren «Heldiggrisen Babe».

I tillegg til «Dumbo» og «Jungelboken» jobber Disney også med «live-action»-varianter av«Skjønnheten og Udyret» — fra «Dreamgirls»-regissør Bill Condon — og «Askepott», med «Downton Abbey»-stjerna Lily James i tittelrollen.

Gleder du deg til flyvende elefanter?

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.