DumDum Boys ble lurt

DumDum Boys trodde de skulle på utdrikningslag eller bursdag, men i går kveld kom de til en fest der deres egne folk og artistkolleger hyllet dem. Også på plata «Solide Saker», som kommer ut i dag, blir rockerne hedret.

- Ka faen..?!

DumDum-gutta skjønte lite da de kom inn på utestedet Mezzo i Oslo i går kveld. Her tok et hundretalls venner, artistkolleger og andre i musikkbransjen i mot rockerne som har solgt rundt 470000 plater i Norge. Omsider skjønte DumDum Boys-ene at de var kommet til lanseringsfest av albumet «Solide saker», en hyllest til dem sjøl.

Skjønner ingenting

- Jeg skjønner ingenting. Vi er lurt, og vi har blitt det i over ett år! Men det er jo bare utrolig bra, da, sier Prepple Houmb.

Og det slutter mange seg til, for hyllestprosjektet er på mange måter historisk for norsk musikkbransje: Det er mildest talt sjelden at så mange mennesker i bransjen har greid å holde kjeft om et såpass stort prosjekt.

- Vi har lært oss å kutte ut sladringen, vet du, sier Unni Wilhelmsen lurt.

- Men det er jo mirakuløst, sier Steinar Vikan, manager for DumDum Boys.

- Vi er stolte, sier Tord Knutsen, DumDum Boys-lysmann og primus motor for plata «Solide Saker».

- Ålreit spark

Morten Abel, Unni Wilhelmsen, Stage Dolls, Ronni Le Tekrø, Locomotives, Espen Thoresen og Jan Eggum, Gustav Lorentzen, Nils Petter Molvær, Bel Canto, Jaga Jazzist, Odd Børretzen og Lars Martin Myhre er med på plata, som totalt har 18 spor.

- Dette er jo et ålreit spark i ræva på guttene. Det er mange av oss som er redde for at jo lengre pausen blir, jo lengre blir det til vi får høre noe mer fra karene sammen, sier XL-tv og -radio-moro-og-litt-alvor-gutten Espen Thoresen.

Men om det blir noen snarlig retur fra den selvpålagte pausen, vil ikke karene røpe noe som helst om:

- Vi kommer tilbake når vi er motivert for det, sier Prepple Houmb, som i går kveld forståelig nok hadde annet å gjøre enn å planlegge comeback.

FORNØYD: DumDum-gutta ble i går overrasket med stor fest og hyllestplate, som det ssiste året er spilt inn i all hemmelighet.