DumDum Boys boikotter NRK

Artistkjendiser streiker sammen med journalistene. Se hvem som aksjonerer.

(Dagbladet.no): En rekke svært profilerte artister har gitt NRK klar beskjed. De vil ikke at musikken deres skal spilles på radio eller tv så lenge 2400 journalister og teknikere er i streik, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi ønsker ikke at DumDum Boys skal spilles på NRK så lenge streiken varer, skriver Norges mest kjente rockeband i en epost til John G. Bernander.

Spesielt trommis Sola Johnsen, som selv er ansatt i NRK og i streik, har reagert på at kringkastingssjefen spiller musikk som serstatning for normal programvirksomhet.

Den holdningen deler de altså med flere av landets mest kjente musikere.

- Jeg synes det er prinsipielt feil at maskiner gjør jobben til de streikende, sier Åge Aleksandersen til DN.

- Ravi gjør dette i solidaritet med de lavtlønte journalistene og programlederne i landets viktigste radiokanal, og særlig P3, sier manager Trond Fjellmann på vegne av pop/rap-artisten.

NRK vil imidlertid ikke forholde seg til boikotten før den blir formidlet gjennom rettighetsorganisasjonen Tono.

- Musikken NRK kringkaster reguleres av en kollektiv avtale mellom NRK og Tono. NRK forholder seg til Tonos musikkatalog. Endres innholdet i denne katalogen, må Tono ta det opp med NRK, sier markeds- og kommunikasjonssjef Sigurd Sandvin til DN.

DumDum Boys boikotter NRK

Ifølge avisa støtter følgende artister opp om de streikendes krav og vil ha seg frabedt spilling på NRK så lenge konflikten pågår:

* Turboneger

* DumDum Boys

* Åge Aleksandersen

* Ravi

* Dadafon

* Odd Børretzen

* Terje Tysland

* Henning Sommero

* Diesel Dahl

* Jonas Fjeld

* Alf Cranner

* Tom Jackie Haugen

* The Skulls

* Morten Husøy (Mambo)

* Companieros

Konflikten mellom journalistene/teknikerne og Bernander ble enda mer tilspisset i går, da det ble kjent at kringkastingssjefen vil holde tilbake feriepengene til mange av de ansatte om de fremdeles er i streik 12. juni.

Forbannede streikende gjennomfører også en rekke punktdemonstrasjoner for å markere misnøyen med at Bernander gjennomfører flest mulig sendinger i statskanalen til tross for konflikten.

<B>AKSJONERER:</B> - Jeg holder prinsipielt med alle streiker, og dette er fornuftige mennesker, så da stoler jeg påd em, sier Odd Børretzen om de streikende NRK-ansatte.
<B>AKSJONERER:</B> Turboneger vil heller ikke høre seg selv på radioen så lenge journalistene i NRK er i konflikt.