MER, MER, MER: Prepple og resten av gutta i DumDum Boys viste seg fra sitt aller beste på Norwegian Woods andre dag. Vitalt og full av overskudd gjøv de løs på oss. Foto: Lars Eivind Bones
MER, MER, MER: Prepple og resten av gutta i DumDum Boys viste seg fra sitt aller beste på Norwegian Woods andre dag. Vitalt og full av overskudd gjøv de løs på oss. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

DumDum Boys erobret Badet

Ungdommelig modent - og steintøft - fra veteraner.

||| KONSERT (Dagbladet): Uforskammet opplagt dro DumDum Boys i gang idet himmelen stengte slusene og Frognerbadet ble fylt med hits fra Norges rockkonger.

Prepple og co. sparket i gang ballet med en frekkis, «Enhjøring». Og det ble flere denne fredagskvelden.

Levende organisme «Trell» gikk over i «Element», og den overbevisende åpningen viste ikke bare å være en utblåsning som skulle fase ut

Gutta holdt koken til siste slutt.

Et band i fri utfoldelse på scenen er en levende organisme. Mye skal klaffe, og autopilot kan bare redde stumpene. Noen ganger stemmer alt, og i går kveld hadde DumDum Boys en tilnærmet slik dag.

Med overskudd Det stråler autoritet av spydspissen Prepple. Bandet låt ikke bare stramt og velsmurt, men virkelig gira på å gi frosne og våte publikummere en storartet opplevelse.

Når hits på hits ruller over publikum servert med overskudd og overbevisning, kan det ikke bli annet en bra.

«Englefjes», «Krimm», «Tynn tråd», «En vakker dag», «En vill en kom», «Slave» og «Splitter pine» kom som upolerte perler på piggtråd.

Festivalmoro DumDum integrerer gamle og nye låter til en naturlig helhet. Et band forandrer seg gjennom 25 år, men når gammel og ny moro kommer hulter til bulter, er det ingen som hører at det er lysår mellom dem.

Lyden var det heller ikke noe å utsette på. Den var skarpskåren og kontrollert.

Folk sang og danset og lot følelsene komme til uttrykk. Møkkamann og møkkavær, spiller det noen rolle?

Hovmod og visdom DumDum Boys blander ungdommelig hovmod og gammel visdom. De stråler fremdeles den pønka attityden de slo gjennom med på slutten av 80-tallet. Men bandet har også tyngden og tryggheten som alder og modning gir.

Denne gjengen er det fint å bli tynn i håret sammen med.

Prepple, Kjartan, Sola og Aslak skal på festivalturné i sommer. Hvis de klarer å holde gløden og presisjonen ved like fra gårsdagens oppvisning, er det bare å glede seg.

Helt på tampen av konserten kom DumDum Boys med en hyllest til sin avdøde venn Gustav Lorentzen i Knutsen & Ludvigsen -  med sangen «Dum og deilig».