- DumDum Boys gikk bak ryggen vår

Rockefestival legger ned.

(Dagbladet.no): Rockefestivalen Pedrock skulle opprinnelig arrangeres for fjerde år på rad i august i år. Nå legges den i stedet ned.

Årsaken er at DumDum Boys spiller konsert på Torvet i Trondheim samme dag som festivalen skulle avvikles. Pedrock-ledelsen var lenge i kontakt med bandet for å få dem som hovedattraksjon på festivalen.

- Vi har selvsagt ikke krav på en dato. Det som er råttent her, er at de har gått bak ryggen vår. De visste godt hvilken dato Pedrock skulle arrangeres, og hørtes positive ut i samtaler om å spille. Da kan jeg ikke forstå at det skal være nødvendig å legge Torv-konserten til samme dato, uten å varsle oss om det, sier festivalsjef Frode Halvorsen til Adresseavisa.

DumDum-manager Steinar Vikan tar ikke kritikken, og hevder datoen var den eneste som passet for bandet i Trondheim. Han beklager likevel at festivalen må legge ned.

- Jeg synes det er veldig trist, men jeg håper folk har forståelse for at vi ikke kan ta ansvar for andre arrangører. Det hender jo at vi møter konkurranse også, da må vi bare innfinne oss med det, forklarer Vikan til Adressa.

Pedrock hevder de blant annet hadde en avtale med et stort svensk band som aldri har spilt i Trondheim før.

Nå får festivalledelsen i stedet mer tid til å konsentrere seg om studiene.

FÅR SKYLDA: DumDum Boys får store deler av skylda for at en rockefestival i Trondheim må legges ned. FOTO: STEINAR BUHOLM
FÅR SKYLDA: DumDum Boys får store deler av skylda for at en rockefestival i Trondheim må legges ned. FOTO: STEINAR BUHOLM Vis mer