Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

DumDum Boys slipper nytt album i dag

- Sjelden opplevd så mye gåsehud

MANDAG HELE ÅRET: DumDum Boys har jobbet i tre år med albumet «Armer og bein». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
MANDAG HELE ÅRET: DumDum Boys har jobbet i tre år med albumet «Armer og bein». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et av Norges største rockeband gjennom tidene, DumDum Boys, slipper sin første utgivelse på seks år. Det ellevte studioalbumet deres heter «Armer og bein».

I en pressemelding torsdag kveld opplyses det at bandet har brukt de tre siste åra på å få ferdig ti låter til det nye albumet. Alt feires med gratiskonsert i Prindsens Hage i Storgata i Oslo fredag kveld, ifølge Adressa , som allerede i august hadde en idé om at noe var på gang. Da fortalte gitarist og låtskriver Kjartan Kristiansen at DumDum Boys hadde spilt inn nye låter, uten å ville avsløre mer om når utgivelsen ble.

Avisa kaller det et solid, men litt ujevnt album i anmeldelsen , og hevder det «inneholder flere låter som nærmer seg med det beste bandet gjorde i sine glansdager på 90-tallet».

Ifølge pressemeldingen er «Armer og bein» for det meste produsert av Martin Horntveth, trommeslager i både Jaga Jazzist og The National Bank.

- Jeg har vokst opp med DumDum Boys og er stor fan. Det er en enorm ære å få jobbe med dem. Som tittelen sier, det har vært mye armer og bein, men jeg har sjelden opplevd så mye gåsehud i en innspillingsprosess, sier Horntveth i meldingen.

Albumcoveret er for øvrig et portrett av bandmedlemmene, tegnet av den tyske kunstneren Marco Wagner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!