DumDum Boys synger på siste verset

DumDum Boys har fått nok. Når norgesturneen er over tar bandet pause på ubestemt tid. Avslutningskonsertene er garantert det siste du hører fra bandet på denne siden av år 2000. Hva som skjer deretter er uklart.

- Enten kommer det en kanonplate eller så kommer det ingenting, fastslår DumDum Boys, som dermed holder muligheten åpen for at det ikke blir noe mer - dersom de ikke skulle få nødvendig overskudd og lyst.

Etter tolv rocka år, med sju studioalbum og et ukjent antall norgesturneer, føler bandet at DumDum-livet har glidd inn i sterkere mønstre enn sunt er. Nå er det stopp-en-halv på ubestemt tid.

- Etter hvert har det nærmest blitt en rutine for oss å gå i studio, lage plate, dra på norgesturné. Gå i studio, lage ny plate, dra på enda en norgesturné. Vi trenger å slippe unna alle rutinene, sier Sola Johnsen.
- Vi må la være å tenke på DumDum Boys som en jobb, og heller gå i studio når vi får lyst, legger Prepple til.

Udramatisk

Og når det blir, aner ikke DumDum Boys. Men de har ingen planer om å lage ny musikk i overskuelig framtid.

- Det er ikke en ordentlig pause dersom vi planlegger å møtes igjen. Planen er å ikke ha noen plan, forklarer Kjartan Kristiansen, men legger til at bandet skal møtes for å lodde stemningen om et år.

- Hvor alvorlig er denne «pausen»?
- Det er ikke så veldig dramatisk, sier gruppa en tanke unnvikende.

- Nå har det gått i ett i mange år, og vi har liksom aldri fått tid til å komme i gang med andre prosjekter vi har hatt lyst til å gjøre. DumDum Boys tar mye tid, utfyller Sola.

- Så nå er det vel snart en tre- fire stykker som er på jakt etter høyprofilerte musikkbyråkratjobber. Bill.merk.: «Ikke kontortid», fleiper Kjartan Kristiansen.

Ikke uvenner

Da Dagbladet som eneste avis besøkte DumDum Boys i studio under innspillingen av «Totem» i vår, fortalte radarparet Kristiansen/Houmb at gruppa hadde vært mye uenige om hvordan plata skulle bli. Men det hersker ingen uvennskapelig tone mellom de fem gutta når de nå går hver til sitt.

- Kan vel heller si at vi har det litt for hyggelig, sier Aslak Dørum.
- Vi har hatt det helt utrolig under hele denne turneen. Fulle hus og masse moro. Sånn sett er det litt trist å stoppe nå, men det er sikkert på tide, sier Sola.

Tilbake i «Transit»

Dette er ikke første gang DumDum Boys tar seg en pause. I 1991 innvilget de seg også et års «permisjon».

- Det var veldig ålreit. Vi hadde masse overskudd da vi møttes igjen, sier Atle Karlsen.

Den gangen resulterte pausen i DumDum-høydaren «Transit».

- Når dette er over skal vi lage «Transit II», sier Kjartan Kristiansen.

- Når kommer vi til å se dere igjen?
- Aner ikke. Men slutten av norgesturneen er i hvert fall det siste verden hører fra DumDum Boys i dette årtusenet, sier Aslak Dørum.

<B>SPLITTER BANDET:</B> DumDum Boys har bestemt seg for å skille lag på ubestemt tid.