DumDum Boys

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Trondheimsband som startet opp i 1978 under navnet Wannskrækk. Sangeren Per-Øyvind «Prepple» Houmb, gitaristen og låtskriveren Kjartan Kristiansen og bassisten Persi Iveland var med helt fra starten. Trommis Sola Jonsen kom med i 1981. Ga ut EP og 12-tommer i henholdsvis 1980/81 som i dag er blant norske platesamleres gjeveste objekter.

Skiftet navn, stil og dialekt til DumDum Boys i 1985. Året etter kom singelen «Sorgenfri».

Spilte seg rakst opp i norsk rocks førstedivisjon med debutalbumet. De nærmeste 10 årene var DumDum Boys konger på haugen i norsk rock. Sammen med deLillos og Raga Rockers beviste de at det gikk an å være troverdige og «kule» selv om sang på norsk. Appellerte til alt fra humørløse musikk-kritikere til festhungrig bygdebøg. Bandets konserter på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet var studier i lokalt norsk rock n'roll-hysteri.

Bandet raket med seg tre strake Spellemannpriser for sine tre første plater. Ved utdeling nummer tre var det lite glede å spore, bandet gadd bare såvidt å takke for hederen.

Keyboardist Atle Karlsen ble fast medlem i 1990 mens Persi Iveland ble skjøvet ut i kulda tre år seinere og erstattet av Aslak Dørum. Karlsen var Kjartan Kristiansens samarbeidspartner da han bidro med musikk til de norske suksessfilmene «Døden på Oslo S» (1990) og «Budbringeren» (1997).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer