Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dumme terrorister

Spennende form, halvspennende film.

FILM: Den amerikanske presidenten er på toppmøte i pittoreske Salamanca i Spania. Byen er i feststemning. I tillegg til EU har Uncle Sam fått med seg både Afrika og Asia for å vedta et program som skal sette en effektiv bremse for internasjonal terrorisme. Så, midt i lykkerusen, tror du ikke noen begynner å skyte og detonere bomber? Terrorister er noen fordømte festbremser!

Spennende formel

Debutanten Barry Levy har laget et spennende og interessant manus, etter samme formel som for eksempel Kurosawas «Rashomon». De dramatiske minuttene før noen plasserer to kuler i brystet på den frie verdens leder - slapp av, jeg røper ikke for mye, det skjer allerede i løpet av filmens første fem minutter - og kaoset som oppstår etterpå, blir fortalt fra forskjellige vinkler. Hva gjorde livvakten før, under og etter attentatet? Hva gjorde den amerikanske turisten med videokameraet, den desperate ekssoldaten, den iskalde terroristen - og hva skjedde egentlig med presidenten?

Heftig biljakt

Jeg liker puslespill, liker rebuser og synes det er morsomt når bitene i en historie faller på plass i en ikke helt strømlinjeformet struktur. Du må riktignok være villig til å inngå et par-tre kompromisser, hva logikk angår. Men pytt. Dette er ingen dokumentarfilm.

Hva er så galt? Problemet med «Vantage Point» er at den lider under middelmådig regi og skuespill av svært variabel kvalitet. Det går på troverdigheten løs, reduserer spenningskurven og skjemmer et hederlig forsøk på å gi en ganske tradisjonell historie en annen vri. En heftig biljakt mot slutten drar opp, men klarer likevel ikke å endre helhetsinntrykket. Dette er middelmådige saker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media