–Dumskap eller korrupsjon

Den tidligere analy- tikeren som ropte varsko da Røkke hentet inn 1,9 milliarder fra delvis statseide Aker Solutions er rystet over samrøret mellom Røkke, DnB NOR og den rødgrønne regjeringa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjell Inge Røkkes selskap Aker hentet til sammen inn 1,9 milliarder kroner på å selge aksjeposter i fem Aker-selskaper til Aker-solutions, der staten er storaksjonær.

Handelen er blitt beskrevet som om Røkke samler søpla si i selskapet alle nordmenn er deleiere i – og får kalde kontanter tilbake.

Analytiker Kjell Erik Eilertsen har analysert oljebransjen i 11 år og har jobbet spesielt med Aker-systemet. Nå jobber han i et av Øystein Stray Spetalens investeringsselskap. Han er rystet over statens to handler med Kjell Inge Røkke. I 2007 brukte staten over seks milliarder kroner på å kjøpe deler av Aker Solutions. Nå har nye 1,9 milliarder kroner funnet veien til Røkke.

– Staten er med på dette som en blind og døv passasjer. Verdifastsettelsen av dette er galskap. Staten blir lurt igjen. Men går det an å bli lurt trill rundt to ganger? Enten er de dumme eller så er det korrupsjon. Jeg håper nå selvsagt at de bare er dumme, sier Eilertsen.

Limpinnen

Allerede før staten kjøpte seg inn i Aker Solutions i 2007 hadde Eilertsen skrevet at selskapet var i trøbbel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer