DEBATT

Dumskapen dyrkes for åpen scene

På lang sikt er demokratiet i fare, skriver lærer Rune Nielsen.

EX ON THE BEACH: TV-serien Ex on the beach har vært en suksess for Discovery. Her er deltakerne avbildet på lanseringen i juni. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
EX ON THE BEACH: TV-serien Ex on the beach har vært en suksess for Discovery. Her er deltakerne avbildet på lanseringen i juni. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hvorfor blir overfladisk søppel hyllet i TV-kanalene og tabloidpressen? Ikke bare løftes det frem, det fremstilles som noe å strebe etter, noe vi kan misunne. Alle disse menneskene fra realityseriene og bloggene. Fysisk ser de ut som søsken eller tvillinger.

Brune og tatoverte kropper med helsestudiomuskler, unge mennesker med botox i pannen, silikonfylte lepper som omkranser kritthvite, blekede tenner, bryster som står rett opp selv når de ligger på stranden, og lange negler i akryl.

Det kan se ut til at disse personenes største talent er å ta selfies av kroppene og trutmunnene sine. Deres største bedrift er at de har blamert seg offentlig ved ha sex i en av de utallige realityseriene. De fleste har svart belte i å skape intriger og konflikter.

Dumskapen dyrkes for åpen scene.

Hvorfor fokuseres det ikke mer på arbeidsomme, vitebegjærlige, samfunnsengasjerte og ambisiøse ungdommer? Gjennom arbeidet mitt i skolen i over 30 år har jeg møtt mange av dem. Flotte unge mennesker som tar til seg kunnskap, engasjerer seg i debatter, utdanner seg, og finner en meningsfylt og viktig jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer