Dumt, Fredrik

Fredrik Skavlan skuslet bort to superstjerner i gårsdagens «først og sist»

I går kveld hadde hele TV-Norges prateshow-vert Fredrik Skavlan, besøk av A-kjendisen, Eva Joly og Super A-kjendisen, Aqua-Lene. Anledningen var Aquas nye plate som selger ganske dårlig. Og Lenes nye pupper som selger usedvanlig, usedvanlig bra.

Fredrik hadde lagt en veloppdragen og, i utgangspunktet, sløy plan. Idet Lene, strålende opplagt og søt i ny, pønka glam-stil, og danskegutta hennes, var på plass i studio, sa Skavlan: «Nå sitter hele Norges befolkning og venter på at jeg skal snakke om puppene dine. Men det er selvsagt langt under min verdighet.» Slik kom Skavlan straks til sakene. Uten å virke grafsende. Problemet var at vi fikk vite altfor lite om silikoninnleggene. For det har seg nemlig slik: Vi gir egentlig blaffen. Men når Lene nå først befinner seg i NRK-studio, vil vi vite: Hvorfor? Hvor mye?

Folksomt

Fredrik hadde lovet barna sine å flørte med Lene. Lene flørtet. Lene ga ved dørene. Thorvald Stoltenberg flørtet, selvsagt. Studio-konstellasjonen var merkelig. Med Eva Joly (forhørsdommeren i Paris som jobber med Elf-skandalen, født på Grünerløkka) i studio, ble det merkeligere. Og så kom Christian Vennerød for å snakke om at han hadde sluttet å jobbe for å være kjæreste med kona. Det ble definitivt for folksomt. Det ble sært. Konstruert. Rett og slett ikke særlig bra.

Stoltenberg og Vennerød er selvskrevne og strålende gjester i nesten ethvert underholdningsprogram. Men når Skavlan har mulighet til snakke med superstjerne Lene og superstjerne Eva, bør han gjøre det.

Fy da

Eva Joly er verdt en times portrettintervju alene. Aqua-Lene er sexy popstjerne og forbilde for norske barn. Hun er passe flink til å synge, ganske flink til å danse og veldig flink til å kle seg og te seg. Lene er en superproff posør. Hun klarer alltid å fornye seg - og dermed skape fornyet interesse for Aqua-Lene. Hun gjenskaper Aqua-Lene. Hun er dyktig på det hun gjør. Så hvorfor snakket ikke Skavlan med Lene om image, moter, poplivet, privatlivet, kropp, livet, kjærligheten?

Fredrik Skavlan har fått svært mye ros for «Først & sist». Og jeg gjentar: Han er en spesielt dyktig intervjuer. Normalt er han skjerpa og frekk nok. Han stiller spørsmålene vi vil ha. Poenget med Skavlans sympatiske frekkhet er at den er basert på høflighet, ikke bølleri eller bajaseri. Men i går skuslet han bort to flotte kvinner.