Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Duo i retrostil

Film noir fra sowbizmiljø i lett maniert retrostil.

FILM: Hva ulmet under den sexy showbiz-overflaten før gulrotsaften og yogaklassenes tidsalder? Et yndet film noir-tema som har vært stilfullt behandlet i filmer som «L.A. Confidential» og «Mulholland Drive». Atom Egoyans «Where the Truth Lies» har samme retroatmosfære, men sliter med selve storyen. Filmen er basert på en kriminalroman av Rupert Holmes fra 2003, og det skal være en dårlig bevart hemmelighet at hovedpersonene, showbiz-paret Vince Collins og Lanny Morris, er lett omskrevne versjoner av Dean Martin og Jerry Lewis\' samarbeidsprosjekt på 1950-tallet. De hadde opplagt sine skjeletter i skapet, men muligens ikke nakne, døde damer i badekaret, som her?Colin Firth spiller Vince og Kevin Bacon er Lanny, to «guder» som plutselig brøt samarbeidet etter en 39-timer lang TV-maraton for poliorammede barn. De fråtset i villige damer og fargerike piller, men den mafiøse nattklubbrutaliteten duvet alltid like under den sjarmerende overflaten. Filmen hopper fram og tilbake mellom 50-tallets mordgåte og 70-tallet, da en ung kjendisjournalist (Alison Lohman) forsøker å få Vince til å røpe sannheten om damen i badekaret i en memoarbok. Men Lanny har også ei bok på gang, og storyen roter det skikkelig til med falske identiteter og en journalist som er så lur at hun lurer seg selv.Et litt strammere manus ville gjort seg her. Oppklaringen av mysteriet blir etter hvert så komplisert og lite spennende, at hele retroprosjektet framstår som maniert mot slutten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling