Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Duoen har skrevet noen av våre største hits - og nå er de tilbake

Trond-Viggo Torgersen og George Keller med ny julesang som fronter NRKs humorjulekalender.

JULEKOS: - Her er det godt å ligge, slår Trond-Viggo Torgersen fast, og lener seg inntil sin gode venn og makker gjennom 40 år, George Keller. De har skrevet en rekke hits og samarbeidet i 40 år. Nå har de laget en ny julesang som skal fronte NRKs der husets humorister som Robert Stoltenberg, Martin Beyer-Olsen og Christian Mikkelsen, Kristine Riis, Silje Torp og Jonis Josef - og profiler fra «Side om Side», «Nytt på Nytt», «Radioresepsjonen», «Svart Humor», «Norske grønnsaker» har en luke hver i hele advetstida. Foto: Anders Grønneberg
JULEKOS: - Her er det godt å ligge, slår Trond-Viggo Torgersen fast, og lener seg inntil sin gode venn og makker gjennom 40 år, George Keller. De har skrevet en rekke hits og samarbeidet i 40 år. Nå har de laget en ny julesang som skal fronte NRKs der husets humorister som Robert Stoltenberg, Martin Beyer-Olsen og Christian Mikkelsen, Kristine Riis, Silje Torp og Jonis Josef - og profiler fra «Side om Side», «Nytt på Nytt», «Radioresepsjonen», «Svart Humor», «Norske grønnsaker» har en luke hver i hele advetstida. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trond-Viggo Torgersen (64) og George Keller (63) har skrevet noen av våre mest folkekjære hits, som «Nesten voksen», «Slapp reggae», «Hjalmar» og «Tenke sjæl».

40 år etter de startet samarbeidet kommer gutta ut med en julesang - og er med i NRKS humorjulekalender.

I julekalenderen skal en rekke av NRKs profiler delta.

Liker ikke julaften

- «Nå er'e jul igjen» er en avslappende, litt slepen, lun sang full av forventning. Den skal få oss til å gli inn i juletida, sier Trond-Viggo.

Men den populære NRK-profilen innrømmer at han ikke er så glad i jul.

- Julaften og 17. mai er ikke mine favorittdager. Det blir for mye av alt, av folk, av kaos og altfor mange gaver. Nei, jul er best før jul, sier Trond-Viggo.

RADARPAR: Trond-Viggo Torgersen og George Keller  fronter NRKs nye humorkalender med 24 luker. Der møter vi folk fra «Radioresepsjons», «Side om side», «Nytt på nytt» og Robert Stoltenberg for å nevne noen.  Foto: Anders Grønneberg
RADARPAR: Trond-Viggo Torgersen og George Keller  fronter NRKs nye humorkalender med 24 luker. Der møter vi folk fra «Radioresepsjons», «Side om side», «Nytt på nytt» og Robert Stoltenberg for å nevne noen.  Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Best før jul

Litt underlig at hele Norges Trond-Viggo, som både er far og bestefar, mener det at julehøytida bare er mas og kjas. Og så lager han en ny julesang, nei dette må han forklare nærmere:

- Den beste tida er nå, før jul, full av forventning og hygge, sier Trond-Viggo og fortsetter:

- Jeg liker å invitere et vennepar eller to til hyggelig lag, snakke spise og drikke rødvin. Eller dra på hytta på vinterfjellet med kona Kristin og finne roen, være frakoplet og ha det stille og rolig, sier han.

Musikalsk førjulskos

Og det er denne førjulskosen som Trond-Viggo forsøker å formidle i julesangen, som de to gamle traverne har skrevet. Det er blitt en typisk Trond-Viggo-låt med en leken tekst og et behagelig nedpå-driv.

- «Nå er'e jul igjen» skal formilde det jeg liker, litt sånn hjemmekoselig rødvinsjul, sier Trond Viggo.

Han er glad for at han og kona ikke har hovedansvaret for julekveldsfeiringa i år - for den går nemlig på omgang mellom svigerfamiliene. I år, forteller han, er det «jul hos min sønns kones mor og far», og da slipper han å stå på kjøkkenet hele dagen.

Var «hallodame» julaften

NRK-veteranen har også helt andre juleminner enn hektiske familiesammenkomster. Både under og etter legeutdannelsen jobbet han på sykehus og tok vakter på slike høytidsdager.

LAGER JULEKALENDER: MAnge tv-profier i NRK er med på å lage humorjulekalender, bland annet gjengen i «Side om side». Foto: Jacques Hvistendahl 
LAGER JULEKALENDER: MAnge tv-profier i NRK er med på å lage humorjulekalender, bland annet gjengen i «Side om side». Foto: Jacques Hvistendahl  Vis mer

- Jeg har gjort mye forskjellig julaften.

- Sykehusjobbing, og det har til tider vær dramatisk. Men slik er det jo på sykehus. Så har jeg vært «hallodame» i NRK, det var i 1975. Og så har jeg tilbrakt jula i sjømannskirken i Singapore, sier han.

24 luker på NRK

1. desember starter NRK med en ny vri for nedtellinga til jul, en humorjulekalender der alle de kjente humor- og underholdningsprofilene deltar.

- Jeg utgjør én luke i kalenderen, og det blir en video med den nye julesangen, sier Trond-Viggo.

Humorkalender er bare på noen minutter og skal vises på NRK1, NRK 3 og på nettet hver dag, og det er ikke mulig å tjuvåpne noen av lukene. Men vi kan avsløre at det blir julemoro med «Radioresepsjonen»-gutta, med våre venner fra «Side om side», «Nytt på nytt» og Robert Stoltenberg for å nevne noe.

Kellers katalog

GUTTA I LUKA: «Radioresepsjonen»-gutta Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim får en luke hver i NRKs julekalender. Foto: Anders Grønneberg
GUTTA I LUKA: «Radioresepsjonen»-gutta Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim får en luke hver i NRKs julekalender. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

George Keller er en musiker, komponist og produsent som har jobbet med veldig mange artister siden 70-tallet. George Keller Band har en god klang blant et litt eldre publikum, og han har samarbeidet med folk som:

Ole Paus, Anita Skorgan, Jahn Teigen, Trond Granlund, Frank Aleksandersen, Alex (Sandøy), Hanne Krogh, Elisabeth Andreasson og Anita Hegerland.

- Trond-Viggo og jeg har samarbeidet i 40 år nå. Det er lenge siden vi ga ut platene og «Bare barn er barn» og «Det by'ner nå», sistnevnte fikk vi Spellemannprisen for i 1981, sier Keller, som i nesten hele sitt voksne liv har bodd i København.

NY JULESANG: Makkerne Trond-Viggo Torgersen og George Keller lanserer «Nå er'e jul igjen». 
NY JULESANG: Makkerne Trond-Viggo Torgersen og George Keller lanserer «Nå er'e jul igjen».  Vis mer

.

OVERRASKET: Trond Viggo Torgersen i sjokk etter å ha vunnet hedersprisen på «Gullruten» i Bergen i 2013. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!