LEDER

Sjamanen og mediene:

Durek Verrett blir ikke mobbet av mediene

Og Cappelen Damm gjorde rett i å avlyse utgivelsen av sjamanens bok.

«SENSURERT»: Den selverklærte sjamanen, Durek Verrett, langet i natt ut mot norsk presse og forlaget Cappelen Damm etter at boka hans «Spirit Hacking» ikke skal utgis i Norge likevel. Video: @shamandurek Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Sjaman Durek Verrett mener seg mobbet av norske medier, etter at Cappelen Damm bestemte seg for likevel ikke å gi ut den omstridte boken «Spirit Hacking». På denne måten gjør han seg til en av mange som forveksler kritikk med mobbing. Det er særlig det Verrett skriver om at kreft kan komme av at man ikke lenger ønsker å leve som har fått forlaget til å ombestemme seg, og legge bort prosjektet.

I en pressemelding skriver forlaget at de har «sett behovet for en ny og bredere gjennomgang av boken», og konkludert med at den ikke burde vært antatt. Dette var helt klart den riktige konklusjonen.

Verrett har naturligvis sin rett til å ytre seg, og snakke om hvordan han opplever verden. Men ytringsfrihet er ingen rett til å få ytre seg på den plattformen du ønsker. Ingen har rett til å bli utgitt på et norsk forlag.

Den norske bokbransjen er basert på tillit, der forlag og forfattere har tilgang til betydelige stipender og støtteordninger mot å gi ut etterrettelige bøker som holder et visst kvalitetsnivå. Utgivelser av bøker som ikke bare er betenkelige, men som kan være direkte farlige, vil svekke denne tilliten. Utgivelsen av boken har da også blitt avlyst i Sverige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer