Dusinvare-action

- Caroline Carvers «Tykkere enn vann» er en forutsigbar og plump thriller med aborigin superkvinne i harryland, skriver vår anmelder.

Den mistroiske, langbeinte og vakre journalisten Indi ankommer et gudsforlatt sted i villmarka i Australia og blir beskyldt for mord på sin beste venninne og en politimann. Etter hvert avdekkes et utall andre mord i et plott der aboriginene har en sentral rolle. Her er utspekulerte rasistiske forskere, forslukne tigerhaier og ikke minst et utall mord, i en krim som er så full av klisjeer som krim forventes å være: skurker i sotede biler, umulige tilfeldigheter og urealistisk hell i uhell. I tillegg er helten tidligere politimann, alkoholisert, men god på bunnen, mens den super-kvinneaktige heltinnen både virker feig og kald, noe som har utspring i en ulykkelig barndom, som blir et sentralt tema.

Det beste her er passasjene som ikke inneholder krimelementer: skildringen av urbefolkningen, som tidligere ble klassifisert som en del av dyreriket og som det var skuddpremie på. Likeså heten, den tørre fattigdommen, det gudsforlatte og helt harry Australia - her har Carver overdrevet noe, som med det meste i denne boka. For det er synd at selve plottet utvikler seg såpass plumpt og MacGyver-aktig, etter hvert blir det også noe forutsigbart, og da med en avslutning som gjør boka til lite annet enn en dusinvare av en amerikanisert actionthriller.