Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dusty Springfield er død

Sangeren Dusty Springfield døde i dag etter lang tids sykdom 59 år gammel. Hun er kjent for sine mange musikksuksesser og for å ha satt England på hodet etter avsløringen om at hun var lesbisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dusty Springfield døde i sitt hjem i Henley-on-Thames i Oxfordshire, England. Springfield var rammet av brystkreft.

Agenten hennes, Paul Finn, sier til BBC online at hun var et av popens store forbilder, og en av de mest begavede sangerne i dette århundret.

Springfield slo gjennom i 1963 med «I only want to be with you». Tre år senere gjorde hun «you don4t have to say you love me». Platene hennes solgte i milliontall, og karrieren hennes fikk et nytt oppsving med samarbeidet med Pet Shop Boys på 80-tallet.

I en litt stillere fase av karrieren på 70-tallet gjorde Springfield furore da hun avslørte at hun var lesbisk. Rett etter at hun droppet «bomben» i den britiske avisa flyttet hun til Los Angeles.

For to måneder siden viste det britiske kongehuset sin anerkjennesle for sangerinnen og utnevnte henne til OBE (Officer of the Order of the British Empire).