Dutroux på lerretet

PARIS (Dagbladet): Den belgiske filmskaperen Rob Van Eyck lager film om den antatte barnemorderen Marc Dutroux. Skuespillerne står i kø for hovedrollen.

Prosjektet ble lenge holdt hemmelig av frykt for represalier, skriver avisa France Soir. Dutroux er Belgias mest forhatte mann.

Dutroux er siktet for å ha mishandlet og drept to småpiker, som han lot sulte i hjel, og to unge jenter. Likene ble funnet i hagen hans. Han sitter for tida i fengsel og venter på rettssaken, men nylig klarte han å rømme i fire timer.

Filmen skal likevel lages. Den skal hete «Blue Belgium». Ifølge belgiske aviser er innspillingen allerede begynt. Van Eycks egen datter på fire skal spille en rolle i filmen.
Mer enn 60 kandidater har meldt seg til hovedrollen. De mest kjente flamske skuespillerne har takket nei, men amatørene står i kø for å spille Dutroux. De risikerer å bli stemplet for resten av karrieren ved å inkarnere et uhyre

Van Eyck har tenkt seg til Cannes neste år med «Blue Belgium» og er ikke redd for å bli lynsjet. 4. juli skal den første castingen finne sted for å finne «Dutroux».