DVD-Jon stevnet i ny rettssak

Men nå er det Apple som er på tiltalebenken.

MÅ I RETTEN IGJEN: Jon Lech Johansen er stevnet for den føderale domstolen i California. Foto: Ørjan Ellingsvåg/Dagbladet
MÅ I RETTEN IGJEN: Jon Lech Johansen er stevnet for den føderale domstolen i California. Foto: Ørjan Ellingsvåg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Jon Lech Johansen, bedre kjent som DVD-Jon, må forberede seg på et nytt besøk i en rettssal. Men denne gang er det ikke Johansen som står tiltalt.

Johansen er stevnet for den føderale domstolen i California av advokatfirmaet Coughlin, Stoia, Geller, Rudman & Robbins, i en pågående antitrust-rettssak mot Apple.

Må utlevere korrspondanseDet er de tette bindingene mellom iTunes og iPod/iPhone som er bakgrunnen for rettssaken, som Johansen forteller om i et ferskt blogginnlegg der han også har publisert stevningsdokumentet i sin helhet.

Stevningen pålegger Johansen å framlegge all korrespondanse han har hatt med Apple om sitt arbeid med å åpne selskapets system for kopi- og avspillingssperre, kalt FairPlay, og med å gjøre musikk og video kjøpt i iTunes Store spillbart på andre avspillere enn iPod. Inn i JapanJohansen har for tida betydelig framgang med sitt program DoubleTwist, som ifølge TechCrunch blant annet er på vei inn i Japan.

DoubleTwist gjør det mulig å dele og spille av et stort antall ulike mediefiler på tvers av operativsystemer og avspillingsplattformer- deriblant musikk fra iTunes og avspillere som iPod og iPhone. Johansen vinner neppe noen poopularitetskonkurranser hos Apple. Særlig ikke etter hans frekke reklamestunt tidligere i år, da han lyktes med å plassere reklame for DoubleTwist på Apple-butikken i San Franscisco.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer