Dvd-markedet i fritt fall i Norge

Og det blir verre.

STORFILM: Videobransjen har opplevd en nedgang på 18,4 prosent over to år. Dette til tross for at Nordisk Film i år har sendt ut 390 005 eksemplarer av «Max Manus», og med det har satt omsetningsrekord.
STORFILM: Videobransjen har opplevd en nedgang på 18,4 prosent over to år. Dette til tross for at Nordisk Film i år har sendt ut 390 005 eksemplarer av «Max Manus», og med det har satt omsetningsrekord. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er nedgangstider hos den norske videobransjen.

Over en toårsperiode har de mistet 18,4 prosent av inntektene sine, skriver Farojournalen.

Hittil i 2009 har de norske filmselskapene solgt kjøpe- og leiefilm til dvd- og Blu-ray-forhandlere for 432.311.080 kroner. I 2007 leverte de for 530.012.248 kroner i samme halvårsperiode.

Det vil si at inntektene deres har minsket med rundt 97 millioner kroner på to år.

Ventet nedgangDette til tross for at Nordisk Film har sendt ut 390 005 eksemplarer av «Max Manus», og med det har satt omsetningsrekord. Det gjør at krigsfilmen er tidenes åttende mest solgte kjøpefilm i Norge.

Sandrew Metronomes markedssjef for dvd i Norden, Per Ellingsen, sier at nedgangen var ventet.

- Vi har hatt en eventyrlig oppgang siden dvd-plata fikk rotfeste i det norske hjem. Vi ville vært blåøyde om vi trodde at dvd-boomen ville vare evig. At vi har en nedgang i bransjen nå, er resultatet av at markedet korrigerer seg selv. Og vi kommer nok til å oppleve enda mer nedgang, sier han til Dagbladet. Amerikansk sliter mestSandrew Metronome har likevel ikke hatt den samme nedgangen som mange andre i bransjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer